Průjmy po mléčných výrobcích

(Diskuze k tématu Alergie na lepek (gluten), celiakie)

Průjmy po mléčných výrobcích

Dobrý den, chci se zeptat na jeden problém, co mám. Já nemohu požít cokoliv z mléka, od másla přes tvaroh a sýr, aniž bych potom nemusela běžet na toaletu. Tento problém mám i s některým ovocem. Tyto věci si mohu dávat jen doma a jen když mám druhý den volno. Co mému žaludku vysloveně nevadí je maso.
Na alergii na laktózu mě kdysi testovali a nic, ale chci se zeptat, nemůže se to změnit? Popřípadě z čeho mám teda dostat vápník, abych z toho nemusela den běhat?

22.10.2010 10:18

Probíhá odesílání formuláře

RE: Průjmy po mléčných výrobcích

Dobrý den, jedná se nejspíš o tzv. intoleranci laktózy (nedostatek enzymu štěpícího laktózu), který u nás postihuje asi 5-15% obyvatel, u jiných národů je to až 90%, takže nejste žádnou výjimkou. Tento defekt může být vrozený, ale i získaný během života. Alergie na mléčné proteiny se projevuje podobně, ale říkáte, že vám testy vyšly negativní.Pokud máte tyto obtíže po požití mléčných výrobků, tak byste je jíst neměla, to vám pouze škodí. Existuje spousta jiných potravin, ze kterých můžete získat vápník- ořechy, různé druhy zeleniny,celozrnné výrobky,sójové boby, tofu, slunečnicová semena, luštěniny hlavně fazole, brokolice, sardinky a losos, mořské řasy. Jak víte, krávy spotřebují mnoho vápníku na tvorbu mléka, ale žádné mléko nepijí, vše získávají z trávy, taktéž žádné jiné zvíře nezískává vápník z mléčných výrobků. Na trhu je také spousta potravinových doplňků s vápníkem, nemohu je zde jmenovat. Doporučuji ale vybírat pouze čistě přírodní preparáty. V prevenci řídnutí kostí je také velmi důležitý pohyb.

24.10.2010 09:50

Kvalitní  (0)    Nekvalitní  (0)

Dobrý den, děkujeme za Váš dotaz. Pokud nemůžete pozřít cokoliv z mléčných výrobků, může se jednat o alergii nebo intoleranci na laktozu – mléčný cukr, nebo také na bílkoviny kravského mléka – kasein a syrovátku. Vrozená nesnášenlovist laktozy je daná, ale během života se mohou vyvíjet další intolerance. Doporučuji se nechat znovu otestovat. Také možná máte problém s ovocným cukrem fruktozou. Nesnášenlovist všech těchto látek se dá zjisti v ALCAT testu, který provádíme na naší klinice. Vápník můžete do organismu doplnovat také v rybách, oříšcích, nebo třeba brokolici :-) Pěkný den

1.2.2012 14:57

RE: Průjmy po mléčných výrobcích

Doporučuju Vám přírodní dva produkty: OK Faktor Báze a Emulips Forte.
Faktor Báze působí přímo v tlustem střeve a funguje jako kartač a Emulips Forte upravuje zaživání, celý trávicí systém.

Více na: www.okg-fit.cz/prevence

Přejí hodně úspěchů, Ing. Jana Teršlová

Emulisp Forte: Podporují tvorbu trávicích šťáv. Bylinkami jsou máta peprná, hořec žlutý a lékořice lysá. Účinnost na trávení tuků je tu stejně samozřejmá jako u původního emulipsu, kromě toho také chrání sliznice trávicího traktu, zklidňuje žaludek a střeva, desinfikuje střevní obsah a zlepšuje vstřebávání živin do organismu. Působí proti dlouhodobé únavě a vyčerpání, ulevuje při nachlazení, uvolňuje ucpané dutiny, podporuje vykašlávání a stimuluje pocení

OK Factor Base – kapsle, cílový orgán tlusté střevo a plíce, detoxikuje organismus = kartáček na organismus, chrání játra, příznivě působí na střevní sliznici, podporuje zažívací procesy a stimuluje obranyschopnost organismu, napomáhá proti únavě, alergiím, ekzémům, proti všem projevům poruchy imunity. Svými účinky díky obsahu pukléřky islandské také výrazně pomáhá při potížích dýchacího ústrojí, jako je astma, bronchitidy a podobně. Díky svým detoxikačním účinkům je opravdu nenahraditelným výrobkem, se kterým máme velice bohaté zkušenosti, obzvláště právě v boji proti ekzémům. Ale o našich zkušenostech až za chvíli.

17.3.2012 07:09