Jaké jsou příznaky celiakie?

(Diskuze k tématu Alergie na lepek (gluten), celiakie)

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, jaké jsou projevy alergie na lepek. Děkuju.

23.9.2010 09:16

Probíhá odesílání formuláře

RE: Jaké jsou příznaky celiakie?

Dobrý den, k hlavním projevům patří slabost, únava, hubnutí,poruchy růstu u dětí,průjem, nadýmání, různé kožní projevy, otoky, teploty, krvácivé projevy, neurologické příznaky a další. Příznaky v podstatě vyplývají z energetického deficitu a nedostatku živin, vitaminů a minerálů. Jsou u různých nemocných různě vyjádřeny a někteří nemocní nemusejí mít žádné obtíže.

24.9.2010 11:43

Kvalitní  (31)    Nekvalitní  (0)

Dobrý den,chci se zeptat zda se alergie na tuto potravinu může projevovat i zácpou?Mám dlouhodobou zácpu,často jsem hrozně unavená,bolí mě celé tělo,dlouhodobě má zvýšenou teplotu,občas se mi stane,že se mi břicho nafoukne a mám ho větší tak,že kalhoty kterí jsem měla ráno,odpoledne už skoro nedopnu.Břicho mě začne bolet okamžitě třeba po snězení housky,hned jak jí sním,začnu mít bolesti v oblasti zaludku,křeče do břicha,a vzedmuté břicho.Byla jsem u lékaře,který mě poslal na gastroskopiia sonobřicha kde mi nic nezjistil.Ani nehubnu..Zácpu už mám takovou,že ez projímadla nejdu na zachod.Lekařmi doporučil Lsctulosu a psilium.To semnou ani nehlo.Na záchod nejdu třeba týden,přitom mám ke konci týdne pocitu potřeby na velkou ale prostě to nejde.Ted se mi stalo,že už jsem začla mít hrozné návaly horka,točila se mi hlava a jak jsem si vzala projímadlo a došlo k vyprázdnění hrozně se mi ulevilo.U lékaři už mi přijde jak když si myslí,že kecám :) Opravdu mě to trápí a je mi 22let.Děkuji za odpověď.

14.10.2011 08:54

Kvalitní  (12)    Nekvalitní  (0)

Nikolko taky mě trápila zácpa, bolesti kloubů, svalů apod... Byly to nejhorší dva roky v mém životě, než mi celiakií diagnostikovali. Někdy se bohužel ani z gastroskopie celiakie nepotvrdí, myslím, že by bylo vhodné, aby se u tebe gastroskopie opakovala a měla by sis taky nechat odebrat krev. Hlavně ale než půjdeš na testy nedrž bezlepkovou dietu, jinak se ti tato alergie nepotvrdí. Příznaky které máš můžou opravdu z celiakií souviset. Držím palečky, hlavně se nesmíš nechat odradit, aby ti lékaři znovu testy opakovali, bud neodbytná,jde přece jen o tvé zdraví !! Pak napiš, jak si dopadla :)

14.10.2011 10:13

Kvalitní  (0)    Nekvalitní  (0)

Dobrý den,děkuji za příjemnou odpověď.Tak mě čekají další vyšetření.Znovu vše :) Obvodní sama nadávala na přístup nemocnice kam jsem teď docházela.Musím to ještě vydržet.Teď se mi dvakrát v týdnu stalo,že jsem jedla těstoviny a chvíli po snědení jsem dostala křeče do břicha,břicho se mi nafouklo a celej den a večer mi to zůstalo.Dneska jsem zdlábla rohlík k večeři a okamžitě křeče do břicha,nafouklé břicho,pocit jak kdybych povečeřela půl pekáče kachny :D stále mám ale zácpu,žádné průjmy.Bolí mě celé tělo jako když máte před nemoci,cejtim každý dloubnutí do těla...Hrozně unavená...Doufám,že už brzy zjistí co a jak..a uleví se mi..Představa,že se takhle budu cejtit ještě 2 roky,tak jako jste psala..:( Teď má obvodní dovolenou 14dní,tak uvidíme co co semnou provedou:)Krásný den Nicol

24.10.2011 22:15

Dobrý den,
tak se přidávám k Vám do diskuze. Chcic se zeptat jestli je omezení stravy při této nemoci přísné. Myslím si, že tuto nemoc mám.... Mám pomalu 2 roky průjmy bolesti břicha návaly horka, pocity na zvracení omdlení a obvodní lékařka mi na to vždy řekne, to je jen vývin. Neudělala mi doposud žádné testy a pořád mi říkala přejde to. V pátek jdu konečně k pořádnému doktorovi na veškeré testy.
Prosím reakce na emal volfovat@email.cz na tuto stránku bych se asi zapoměla podívat :D

14.12.2011 14:32

Kvalitní  (5)    Nekvalitní  (0)

jen jeden dotaz... před týdnem jsem začal s bezlepkovou dietou. 100% ji dodržuji. po jaké době můžu pozorovat zlepšení? vím, že je to individuální,
ale jen, jestli je to otázka týdnů, či měsíců. děkuji mirek

1.2.2012 23:14

Kvalitní  (0)    Nekvalitní  (1)

Mirku je to opravdu individuální ,vydržte, uvidíte sám jak to u vás funguje. U mě se změna projeví asi do dvou týdnů, ale věřím, že každý organismus je jiný a reaguje jinak.

2.2.2012 00:36

Kvalitní  (1)    Nekvalitní  (0)

ahoj kessy. no dva týdny? počítám rozhodně s delší dobou :-) popravdě řečeno mám jít na odběry až za dva měsíce a jelikož mi tato dieta neublíží skusím ji měsíc přísně dodržovat. raději bych si přál aby testy dopadly pozitivně a já celiakji měl :-) držet zbytek života dietu je rozhodně lepší než to, co jsem si už prožil za posledních 10 let :-)a ještě dotaz... :-) proč v tvém příspěvku je slovo projeví? je to jen překlep a mělo tam být projevila.. ne ? :-) a děkuji za tvou odpověd... v nemoci poznáš přítele :-) :-) :-) mirek

2.2.2012 01:01

Ráda bych si vyměňovala zkušenosti s někým, kdo trpí touto formou alergie. U mě byla celiakie diagnostikována teprve před rokem, ale nemám nikoho ve svém okolí, kdo by tímto onemocněním trpěl. Byla bych ráda, kdybych si s někým mohla napsat o zkušenostech, zdraví, jídelníčku atd.... Těším se na své emailové adrese :) m.a.r@centrum.cz

2.2.2012 00:59

Kvalitní  (1)    Nekvalitní  (0)

Ahoj,taky bych si ráda vyměnovala s někým zkušenosti...já o své nemoci vím teprve od listopadu.je pro mě hrozně těžký nakupovat.Na mnoha výrobcích není ani zmínka o tom,jestli obsahuje či neobsahuje lepek.Nevím si rady ani u čokolád,všude píšou,že může obsahovat stopy pšenice..může ale nemusí,koupit si ji a risknout to nebo radši odolat a vzít si bezlepkové sušenky:-)je to mazec.Druhým rokem se snažíme o miminko a nedaří se.Proto se vyhýbám i těmto výrobkům,které můžou obsahovat pšenici.I pudinky od Dr.Oetker..každej v receptech uvádí jeho puding,ale když se podíváš na složení,jasně tam stojí vyrobeno v závodě,kde se zpracovává pšenice.Co Ty na to?Jaké máš zkušenosti?

24.2.2012 22:52

můžeš klidně napsat na můj email m.a.r@centrum.cz a můžem si o těchto zdrav. potížích psát a vyměňovat zkušenosti...Těším se :)

24.2.2012 23:17

Dobrý den,
já Vám mohu nabídnout švýcarskou čokoládu zn. Camille Bloch, má certifikát, že je bezlepková a opravdu kvalitní a výborná.w.boveri@seznam.cz

14.3.2012 07:35

Dobrý den,
já trpím ukrutnými průjmy již 3 roky a dosud mi doktoři nezjistili příčinu. Průjmy mám 10-13 denně,chodím pravidelně i v noci (když jen 7 x tak skáču radostí), v horším případě 20x denně, ale to už lehnu na min. 3 dny vyčerpáním. Čůrat chodím také neobvykle často, tak 10-15x denně. Celiakii dle odběru krve nemám, ale přesto, když jsem si zkusila bezlepkovou dietu, tak se mi stav o dost zlepšil. Nesnesu také hodně druhů ovoce a zeleniny, mléko, jogurty atd. Sýry mám ráda, ale moje střeva ne. Potraviny co obsahují hodně éček a chemie je pro mě tabu. Byla jsem na magnetické rezonanci - vyšetření tenkého střeva a také nic nenašli. Už jsem vystřídala spousty léků, na začátku trochu pomohly, neboli řečeno zmírnily potíže, po čase si organismus zvykl tak mi předepsali zas jiné. Teď mě krmí lékem Reasec, který potíže zmírňuje, ale určitě neléčí. Poradí mi nějaká dobrá duše co mi je?

14.3.2012 07:25

Dobrý den,
ráda bych se zeptala jaké jsou příznaky celiakie. Je mi 24 let a už několik let trpím nadměrným nadýmáním a plynatostí, také jsem dost často unavená, celé dny prozívám a jakmile si lehnu tak usínám. Četla jsem, že i toto by mohly být příznaky celiakie. Asi před půl rokem se mi začali objevovat bílé flíčky na kůži, nevěnovala jsem jim pozornost jelikož mám atopický ekzém a přikládala jsem to k němu,ale flíčky se objevují stále více a ve větším rozsahu, u kožního lékaře my bohužel nebylo řečeno co by to mohlo být. Snažím se jíst zdravě, sportuju a hýbu se,ale bohužel to nepomáhá. Předem děkuji za odpověď.

21.4.2012 22:23