Dobrý den, před několika lety mi byla nalezena alergie na zvířata (kočky a psi),na prach a pyl. Bral jsem tabletky Zodac, poté se to zlepšilo a po vysazení se nic neprojevilo. Pozoruji však již delší dobu zhoršení kvality mé pokožky, okolí rtů mi někdy (většinou při jídle nebo pití něčeho teplého až horkého)zrudne, pozoruji červenou kůži za ušima a v uších, lokálně mám někde kůži jakoby \\\"zkrabatěnou\\\". Můj dotaz je takový: Můžou tyto kožní problémy souviset s alergií? Pomohlo by případné užívání tablet ke zlepšení kůže? Děkuji
Problémy s kůží -souvisí s alergií?
(Diskuze k tématu Alergie na zvířata)
návštěvník
Probíhá odesílání formuláře
| Premium member |
Vnitřní lékařství
Praha
Počet příspěvků: 664
Dobrý den, ano může to souviset. můžete se nechat vyšetřit alergologem. Nemyslím si ale, že by pojídání tablet něco vyřešilo, tím pouze maskujete příznaky. Správná cesta je zjistit příčinu vašich potíží a tu odstranit. V případě alergií to může trvat delší dobu, neboť jde o složitější problém. Vzhledem k tomu, že západní medicína příčinu alergií nezná a nedokáže je tudíž vyléčit, hledejte pomoc v alternativní medicíně. hledejte zvláště propojení této vaší nemoci s duševními problémy.
návštěvník
Počet příspěvků: 1
Dobrý den,
může mít alergie na kočky kožní formu? Můj syn se po prvním kontaktu s kotětem (bylo u nás asi 4 dny) osypal - drobné puchýřky na dlaních, červené papulky cca 2-4mm nad lokty, koleny, na hýždích, silně svědící. Infekční původ vyrážky se nezdá pravděpodobný, potravinová alergie asi také ne.
děkuji
Fridulča
| Premium member |
Vnitřní lékařství
Praha
Počet příspěvků: 664
Dobrý den, ano může. Svědící vyrážky jsou vždy podezřelé z alergického původu, svědit mohou ale i vyrážky infekčního původu.
návštěvník
Počet příspěvků: 2
Dobrý den, po styku s kočičí i se psí srstí mi to dělá také, je to normální. Zajímavé je, že nemám alergii na psa, který se mnou je od narození, ale na všechny ostatní ano, je třeba syna čas od času vystavovat alergenům, mně například po 20 letech, kdy jsem trpěla alergií na pyl a seno, alergie skoro vymizela, a myslím, že proto, že jsem se úplně nevyhýbala alergenům.
návštěvník
Dobrý den toto téma mě zajímá
návštěvník
Dobrý den problémy s kůží ,myslím si že je Alergie ale souvisí to i s dodržováním pitného režimu a vyčistit tělo podívejte se na nějaké bylinkové doplnky stravy ,bez chemie .
návštěvník
Dobrý den,
chtěla bych se zeptat, mám půl roku zjištěnou alergii na psa. Samozřejmě doma psa máme (13 let, nemocný jokšírák).
Alergoložka mi doporučila dát psa pryč, avšak dát psa k adpci, když je nemocný není možné a rodina ho nechce dát uspat, jedinou možností je tedy dožití psa.
Zajímá mě, zda lze nějak žít pohromadě se psem v jedné domácnosti? V současné době nesmí na postel, na gauč, na křesla, ve většině místností už není ani koberec. Je možné pro mé zdraví udělat ještě nějaká opatření? Případně jaký máte názor například na "čističe vzduchu", je to účinné? Předem děkuji za jakoukoliv odpověď.
návštěvník
Přeji hezký den.Od loňského řijna chodím na kožní a doposud mám problémy. Loni v červenci mi skočil kohout (drůbež) na obě holeně nohou,(byl jsem v kraťasech krmit slepice), poškrábal mi kůži asi po 3týdnech mi kůže zčervenala a vznikl červený svědivý flek o velikosti asi 3cm.Vypadalo to jako když nějaká bakterie rozežírá tkáň- jako molice u kytek.Jediná mast která to uklidní je Dermovate, po čase neužívání této masti se to zase vrátí do původní svědivé podoby.Léčí se příznak a ne původce proto se obracím o radu.
návštěvník
Počet příspěvků: 27
Dobrý den,kontaktujte mne na fytofarmaka@centrum.cz nebo na tel.722463790
Mohu vám pomoci pokud o to budete stát.