Potravinové alergie  

Potravinová alergie je nepříznivá imunitní reakce organizmu na určitou potravinu nebo její složku. Existují potraviny, které jsou více alergizující např. lepek, arašidy a jiné ořechy, vajíčka, ryby, mléčné bílkoviny atd. Mezi významné potravinové alergeny patří i tzv. éčka. Projevy potravinové alergie jsou nejčastěji na kůži v podobě ekzému, ale může se objevit i průjem, zvracení a také anafylaktický šok. Léčbou je vyloučení dané potraviny z jídelníčku.

Jste odborníkem pro tento výkon? Staňte se autorem popisu tohoto zákroku! Návštěvníci portálu hledající tento výkon Vás uvidí jako autora textu, odborníka pro tuto oblast. Pacienti se s důvěrou obracejí pro konzultaci spíše na lékaře, které vnímají jako experty právě na problém, který je trápí. Chcete se stát autorem? Kontaktujte nás ještě dnes! Ukázka a podmínky účasti na autorských textech.
Publikováno
   
Diskuze
O čem se mluví Reakcí celkem Poslední odpověď
Test intolerance potravin 0 23.2.2015
Svědění po jablkách POPULAR 0 20.6.2013
Potravinová alergie a šok POPULAR 0 20.6.2013
Testování potravinové alergie POPULAR 0 20.6.2013
Alergie a negativní testy 0 21.2.2013
Zobrazit všechny diskuze k Potravinové alergie