Chronické bolesti pod pupkem u dítěte

(Diskuze k tématu Akutní apendicitis)

Chronické bolesti pod pupkem u dítěte

Dobrý den,chtěla bych požádat o radu.Můj 11letý syn si již2-3měsíce,v rozmezí5-7dnů, stěžuje na bolesti břicha pod pupíkem.Bolest trvá cca20-30minut,je křečovitá.Pomáhá vlažný obklad.U dětské lékařky jsme nejprve dostali laktobacily,že je nafouklý.Byl nám také doporučen Espumisan.Opět následoval záchvat,mírné zvracení.Na mou žádost byly synovi udělány odběry krve,výtěr z konečníku a objednáni na sono,které bude počátkem března.Výsledky krve dnes došly,P.dr.nám sdělila,že jsou zvýšené hodnoty svědčící o zánětu a honoty jaterních testů jsou mírně zvětšené.Chce nás odeslat na gastroskopii.Syn má velmi silný dávivý reflex,nezdá se mi to ani vhodné,pokud si nestěžuje na oblast žaludku,žlučníku či slinivky...spíše bych se klaněla k tomu apendixu.I já ho v dětství prodělala s chronickým podobným průběhem,avšak nejsem lékař,proto vás tímto prosím o radu,alespon přibližnou.Velmi vám děkuji.

15.2.2011 20:55

Probíhá odesílání formuláře

RE: Chronické bolesti pod pupkem u dítěte

Dobrý den, osobně bych se do gastroskopie také nehrnula, pokud opravdu nebude nutná. Po sonografii budete možná moudřejší, je také možné požádat pediatričku o doporučení na gastroenterologii.Příčin může být hodně. Také zkuste zjisit, jestli syna něco netrápí- škola, vztahy v rodině, s vrstevníky apod. Možná zde najdete klíč k jeho obtížím.

21.2.2011 21:16

Kvalitní  (0)    Nekvalitní  (0)

Komerční sdělení: Čeká vás chirurgický zákrok nebo operace? Potřebujete být co nejdříve zase fit? Chcete urychlit vstřebávání otoků a krevních podlitin po operaci a podpořit nekomplikované hojení?