Pooperační bolesti

(Diskuze k tématu Akutní zánět slepého střeva)

Pooperační bolesti

Dobrý den, jsem čtvrtý rok po operaci appendixu. Byl přirostlý k břišní stěně a laparoskopicky to nešlo odoperovat. Měla jsem 22 stehů. V současné době mě jizva bolí, bolí mě i oblast appendixu. Od operace mám velmi nepravidelnou menstruaci. Chci se zeptat, jestli je to "normální" nebo se jedná napřílad o nějaký srůst... Lázeňská léčba mi nebyla nabídnuta. Děkuji za odpověď.

4.7.2009 22:20

Probíhá odesílání formuláře

RE: Pooperační bolesti

Dobrý den, při takovém zásahu do břicha se většinou nějaké srůsty vytvoří. Pokud však nemáte větší obtíže, velmi bych se zdráhala dalšího zákroku (laparoskopie apod.) to místo již nikdy nebude jako dřív a dává o sobě vědět, s tím je nutno počítat. Doporučuji ultrazvukovou kontrolu bolestivého místa a jinak postupovat konzervativně- masáže, lázně apod.menstruace je závislá na hormonální regulaci hypofýzy a vaječníků, nemyslím si, že by to přímo souviselo, ale zcela vyloučit to nemohu, doporučuji opět nějakou šetrnou přírodní léčbu k vyladění hormonálního systému

15.8.2010 14:34

Kvalitní  (0)    Nekvalitní  (0)

Komerční sdělení: Čeká vás chirurgický zákrok nebo operace? Potřebujete být co nejdříve zase fit? Chcete urychlit vstřebávání otoků a krevních podlitin po operaci a podpořit nekomplikované hojení?