Bolesti hlavy a krční páteře

(Diskuze k tématu Chirurgie krční oblasti)

Bolesti hlavy a krční páteře

Dobrý den,chci se zeptat co se dá dělat při zjištění stenózy krční páteře na magnetické rezonanci se zůžením kanálku na 8,5mm mezi 3/4 a 5/6 CT páteře,při bolestech si připadám jako by mi tam někdo zapíchl něco ostrého a bolest sřílí přes pravou stranu hlavy až za oko a do celé levé ruky až do prstů a ty mi brní.Před mrz jsem dostával injekce a potom 10x ifuze,ale nepomohlo mi to tak jsem byl odeslán na neurologii,po donesení zvýsledků z rezonance mi paní neuroložka doporučila další infuze a předepsala mi baclofen a zaldiar 2x deně.Bolesti jsou stále a neustupují nejhorší je noc to si beru i dvě tablety najednou abych mohl spát.Je mi 35 let žádný úraz hlavy ani páteře jsem neměl,už jsem měsíc a půl doma na nemocenské a zatím se mi nic nezlepšilo.Už jsem z toho dost nervózní protože se nemůžu k vůli bolestem pořádně věnovat svým dětem,a do práce taky zatim nemůžu protože pracuji jako vedoucí posunu+traťový dělnik u jedné soukromé firmy.Mohli by ste mi poradit co mám dělat klidně podstoupím i operaci jen ať mi konečně ustoupí ty bolesti.Děkuji.

8.10.2010 16:08

Probíhá odesílání formuláře

RE: Bolesti hlavy a krční páteře

Dobrý den, toto je svízelná diagnóza, léčba je obtížná a ne vždy efektivní. Léčba lehčích forem zúžení páteřního kanálu je neoperační- podávají se analgetika v tabletách nebo infuzích, tuto léčbu nyní máte, dále se používá cvičení, nošení ortéz, obstřiky, rehabilitační metody. Pokud je postižení těžší, pak je léčebnou metodou ortopedická operace. Operace spočívá v rozsáhlejším rozšíření a uvolnění páteřního kanálu někdy s nutností dalšího zpevnění kovovými šroby a dlahami. Vzhledem k tomu, že jde o náročnější operaci, je nezbytný správný výběr pacientů vhodných k operaci a správné načasování operace (v jaké fázi choroby zvolit operaci nebo vyčkávat). Každá operace má svá rizika a 100% efekt a nekomplikovaný průběh není zaručen.U některých pacientů může docházet k samovolnému lepšení, u některých je choroba neměnná,u některých ale může docházet ke zhoršování.Doporučuji konzultovat váš stav s ortopedem a operaci pečlivě zvážit.Hledejte další informace a možnosti léčby a ovlivnění bolesti, včetně alternativních metod (např. shiatsu, kraniosakrální terapie..)

8.10.2010 20:57

Kvalitní  (1)    Nekvalitní  (0)
RE: RE: Bolesti hlavy a krční páteře

Paní Doktorko moc Vám děkuji za odpověď.Rehabilitační cvičení mi pani neuroložka pozastavila z důvodu stavu páteře,Skoušel sem nějaké cviky na uvolnění doma ,ale k vůli nadměrné bolesti mi bylo zakázáno i toto.Tak teď doufám že mi pomůže analgetická léčba,Ikdyž prvních deset infuzí bylo bez výsledku.Snad zabere další série kterou nastupuji po 14-ti denní pauze,teď mi byly přidány do infuzí i kortikoidy a zvýšená dávka ostatních látek.Vím že kéčba je složitá,ale musím to zkoušet dál.Konzultaci s ortopedem bych měl mit po vybrání série 10-ti infuzí.Moc Vám děkuji a přeji příjemný víkend.S pozdravem Klvaňa Jan

8.10.2010 21:26

Kvalitní  (3)    Nekvalitní  (0)

Komerční sdělení: Čeká vás chirurgický zákrok nebo operace? Potřebujete být co nejdříve zase fit? Chcete urychlit vstřebávání otoků a krevních podlitin po operaci a podpořit nekomplikované hojení?