Čerstvá krev ve stolici

(Diskuze k tématu Chirurgická léčba hemoroidů)

Čerstvá krev ve stolici

Dobrý den,prosím o radu-je mi 33 let,mám 1 dítě-1,5 roku.Dnes ráno jsem měla ve stolici čerstvou krev.Nemám žádné zdravotní potíže.Objevilo se to poprvé.Moc prosím o radu,zda je potřeba nějaké vyšetření a co mám dělat.Moc děkuji!!!
Petra Klestilová

10.9.2009 08:24

Probíhá odesílání formuláře

Odpověd na Čerstvá krev ve stolici / 10.9.2009 8:24

Vážená Petro, příčin výskytu krve ve stolici je mnoho,proto platí pravidlo, že při výskytu je doporučeno vyšetření tlustého střeva. Obraťte se na nejbližší pracoviště gastroenterologie - endoskopie.
S pozdravem
MUDr.Martin Hrubý

10.9.2009 19:11

Kvalitní  (1)    Nekvalitní  (0)
Odpověd na Čerstvá krev ve stolici / 10.9.2009 8:24

Dobrý den měl bych otázečku je mě 33 let asi před třema měsíci jsemměl párkrát na papíře i na výkalech červenou krev světle červenou pak to ustalo a ted mám kdyř si strčím prst do zadečku tak cítím nějakou bouličku která je nepříjemna pálí a když sedím tak to pálí volal jsem svému chirurgoj kteremu jsem popsal problém tak mě řekl at si koupím čípky faktu že se patrně jedná o řitní trhlinku k lékaři se bojím ba i stydím můžete mě prosím poradit když si vezmu čípek na noc ráno je vše v pořádku dokud nejdu na stolici pak se problém znovu opakuje pálení a na pohmat v řitním otvoru malá ranka bouličk připomínajíci děkuji za odpovědi ..

18.5.2010 12:50

Kvalitní  (0)    Nekvalitní  (0)

Vážený, přestože možných zdrojů pro výskyt krve ve stolici je celá řada, a ve Vašem případě se přímo nabízí, že zdrojem bude hemoroidální uzel, jsme my lékaři povinni Vám nabídnout vyšetření celého tlustého střeva k vyloučení jiné možné pžíčiny. Teprve při vyloučení postižení tlustého střeva se můžeme v klidu zaměřit na eventuální oblast hemoroidů. proto doporučuji vyhledat prqcoviště gastroenterologie a zde s e domluvit na postupu.
S pozdravem MUDr.Martin Hrubý

19.5.2010 07:34

RE: Čerstvá krev ve stolici

Dobrý den,
před asi 4 lety mi doktor řekl , že mám v konečníku trhlinu a ted se to začalo zhoršovat, krev ve stolice, bolest při vyprazdnování a také se mě během dne tvoří bílá hmota kolem konečníku spíš jako hnis nebo něco podobného, také mám diagnstikovanou lupenku, o co by se asi mohlo jednat a jaké by jste mě doporučil vyšetřní? děkuji za odpověd

4.5.2011 22:15

Dobrý den,
před asi 4 lety mi doktor řekl , že mám v konečníku trhlinu a ted se to začalo zhoršovat, krev ve stolice, bolest při vyprazdnování a také se mě během dne tvoří bílá hmota kolem konečníku spíš jako hnis nebo něco podobného, také mám diagnstikovanou lupenku, o co by se asi mohlo jednat a jaké by jste mě doporučil vyšetřní? děkuji za odpověd

4.5.2011 22:15

Vážený,vážená,
stejně jako v předešlých dotazech mohu pouze doporučit provedení kolonoskopického vyšetření celého tlustého střeva, součástí vyšetření by bylo i vyšetření vlastní řiti. obraťte se na gastroenterologické pracoviště.
S pozdravem
MUDr.Martin Hrubý

5.5.2011 15:57

Dobrý den.Je mi 43let a v lednu se mi poprvé objevila krev ve stolici-po větším stresu.nebylo to každý den.Po měsíci se objevila opět asi dvakrát.nyní jsem měla krev jednou na papíře a zase nic.Obvodní doktor mi řekl že se bát nemusím,ale já se bojím.Na žádné vyšetření mě zatím neposlal.Po vyprázdnění mě bolí konečník.můžou to být jen hemeroidy?děkuji

11,5,2011

11.5.2011 13:46

Dobrý den mam dotaz mam 16 tileteho syna a uz nekolikrat mel cerstvou krev ve stolici a nektere jidlo i ihned vyzvraci ma strch s vysetreni prosim poradte mi co mam delat a co by to mohlo byt mockrat dekuji

5.1.2012 17:42

dobry den mam prozbu muj 16 lety syn mel uz nekolikrat ve stolici cerstvou krev a i nektere jidlo ihned vyzraci poradte co stim ma sileny strch z vysetrni a co by to mohlo byt dekuji

5.1.2012 17:45

Komerční sdělení: Čeká vás chirurgický zákrok nebo operace? Potřebujete být co nejdříve zase fit? Chcete urychlit vstřebávání otoků a krevních podlitin po operaci a podpořit nekomplikované hojení?