Dobrý den,prosím o radu-je mi 33 let,mám 1 dítě-1,5 roku.Dnes ráno jsem měla ve stolici čerstvou krev.Nemám žádné zdravotní potíže.Objevilo se to poprvé.Moc prosím o radu,zda je potřeba nějaké vyšetření a co mám dělat.Moc děkuji!!!
Petra Klestilová
Čerstvá krev ve stolici
(Diskuze k tématu Chirurgická léčba hemoroidů)
návštěvník
Probíhá odesílání formuláře
Vážená Petro, příčin výskytu krve ve stolici je mnoho,proto platí pravidlo, že při výskytu je doporučeno vyšetření tlustého střeva. Obraťte se na nejbližší pracoviště gastroenterologie - endoskopie.
S pozdravem
MUDr.Martin Hrubý
návštěvník
Počet příspěvků: 1
Dobrý den měl bych otázečku je mě 33 let asi před třema měsíci jsemměl párkrát na papíře i na výkalech červenou krev světle červenou pak to ustalo a ted mám kdyř si strčím prst do zadečku tak cítím nějakou bouličku která je nepříjemna pálí a když sedím tak to pálí volal jsem svému chirurgoj kteremu jsem popsal problém tak mě řekl at si koupím čípky faktu že se patrně jedná o řitní trhlinku k lékaři se bojím ba i stydím můžete mě prosím poradit když si vezmu čípek na noc ráno je vše v pořádku dokud nejdu na stolici pak se problém znovu opakuje pálení a na pohmat v řitním otvoru malá ranka bouličk připomínajíci děkuji za odpovědi ..
Vážený, přestože možných zdrojů pro výskyt krve ve stolici je celá řada, a ve Vašem případě se přímo nabízí, že zdrojem bude hemoroidální uzel, jsme my lékaři povinni Vám nabídnout vyšetření celého tlustého střeva k vyloučení jiné možné pžíčiny. Teprve při vyloučení postižení tlustého střeva se můžeme v klidu zaměřit na eventuální oblast hemoroidů. proto doporučuji vyhledat prqcoviště gastroenterologie a zde s e domluvit na postupu.
S pozdravem MUDr.Martin Hrubý
návštěvník
Počet příspěvků: 2
Dobrý den,
před asi 4 lety mi doktor řekl , že mám v konečníku trhlinu a ted se to začalo zhoršovat, krev ve stolice, bolest při vyprazdnování a také se mě během dne tvoří bílá hmota kolem konečníku spíš jako hnis nebo něco podobného, také mám diagnstikovanou lupenku, o co by se asi mohlo jednat a jaké by jste mě doporučil vyšetřní? děkuji za odpověd
návštěvník
Dobrý den,
před asi 4 lety mi doktor řekl , že mám v konečníku trhlinu a ted se to začalo zhoršovat, krev ve stolice, bolest při vyprazdnování a také se mě během dne tvoří bílá hmota kolem konečníku spíš jako hnis nebo něco podobného, také mám diagnstikovanou lupenku, o co by se asi mohlo jednat a jaké by jste mě doporučil vyšetřní? děkuji za odpověd
Vážený,vážená,
stejně jako v předešlých dotazech mohu pouze doporučit provedení kolonoskopického vyšetření celého tlustého střeva, součástí vyšetření by bylo i vyšetření vlastní řiti. obraťte se na gastroenterologické pracoviště.
S pozdravem
MUDr.Martin Hrubý
návštěvník
Počet příspěvků: 1
Dobrý den.Je mi 43let a v lednu se mi poprvé objevila krev ve stolici-po větším stresu.nebylo to každý den.Po měsíci se objevila opět asi dvakrát.nyní jsem měla krev jednou na papíře a zase nic.Obvodní doktor mi řekl že se bát nemusím,ale já se bojím.Na žádné vyšetření mě zatím neposlal.Po vyprázdnění mě bolí konečník.můžou to být jen hemeroidy?děkuji
11,5,2011
návštěvník
Dobrý den mam dotaz mam 16 tileteho syna a uz nekolikrat mel cerstvou krev ve stolici a nektere jidlo i ihned vyzvraci ma strch s vysetreni prosim poradte mi co mam delat a co by to mohlo byt mockrat dekuji
návštěvník
dobry den mam prozbu muj 16 lety syn mel uz nekolikrat ve stolici cerstvou krev a i nektere jidlo ihned vyzraci poradte co stim ma sileny strch z vysetrni a co by to mohlo byt dekuji
Komerční sdělení: Čeká vás chirurgický zákrok nebo operace? Potřebujete být co nejdříve zase fit? Chcete urychlit vstřebávání otoků a krevních podlitin po operaci a podpořit nekomplikované hojení?