Chirurgická léčba hemoroidů-metody, ceny

(Diskuze k tématu Chirurgická léčba hemoroidů)

Chirurgická léčba hemoroidů-metody, ceny

Dobrý den,
mám dlouhodobě problémy s hemoroidy. Dlouhá léta jsem docházel na léčbu hemoronem, kdy se to vždy na nějakou dobu uklidnilo, ale v poslední době se situace zhoršila. Mám 3. vnitřní hemoroidy stupeň 3-4 a navíc dle vyjádření lékaře chronickou prasklinu v konečníku. Nechtěl jsem o operaci dříve ani slyšet, stačilo mi občas hemoron a měl jsem relativní klid, teď už ale chi na operaci a to co nejdříve. Situace je taková, že mi hemoroidy po každé stolici vylézají a musím je vracet prsty zpět a občas krvácí. Po vyprázdnění mám bolesti několik hodin, že jsem úplně mimo, nedá se sedět, ležet, nic...nejsem příznivce prášků na bolest, ale už si beru vždy jeden brufen, ale moc to nepomáhá. Po stolici se umyji a pak na prasklinu používám hemagel na doporučení lékaře. Děsím se každé stolice. Navíc nemůžu pořádně nic dělat, hned mi začnou vylézat - při nějaké fyzičtější činnosti. Mohli by jste mi doporučit nějakou operaci, třeba longovou metodou, kde jsem četl, že je šetrnější než klasická chirurgická operace a jak dlouho je hospitalizace v nemocnici a doba neschopniosti práce? Dělám kancelářskou práci. A jaké jsou čekací doby na operace a kolik zákrok popřípadě stojí, nebo jestli ho hradí pojišťovna, jsem u VZP. Za veškeré informace předem děkuji.

30.5.2011 19:28

Probíhá odesílání formuláře

RE: Chirurgická léčba hemoroidů-metody, ceny

Vážený Radku,
podle Vašeho popisu se nejspíše bude jednat o hemoroidy III.stupně spojené s výhřezem anu. Pro tento stav by skutečně mohla být operace dle Longa přínosná. Longova metoda je proti klasickým operačním zákrokům pro pacienta méně zatěžující (pozor! není nebolestivá ,jak je někdy uváděno, pouze je dyskomfort ve srovnání s klasickými chirurgickými výkony menší).Zákrok je prováděn v celkové anestesii nebo v tzv. svodné anestesii ("píchnutí do zad").Typicky je hospitalizace 2-4 denní.
Nicméně Váš stav by jistě vyžadoval předchozí vyšetření, neboť je vhodné vyloučit výhřez celého konečníku, eventuelně jiné patologie.Řitní trhlinu je jistě možno ošetřit během stejného zákroku, na našem pracovišti užíváme metodu kryalizace (zmrazení) fissury.V případě Vašeho zájmu o konzultaci, event. léčbu u nás se objednejte na tel. č. 481446252.

Výše zmiňované zákrokyjsou hrazeny VZP

S pozdravem
MUDr.Martin Hrubý

31.5.2011 18:04

Kvalitní  (15)    Nekvalitní  (0)

Komerční sdělení: Čeká vás chirurgický zákrok nebo operace? Potřebujete být co nejdříve zase fit? Chcete urychlit vstřebávání otoků a krevních podlitin po operaci a podpořit nekomplikované hojení?