přeji pěkný den, mám dotaz ohledně fokální nodulární hyperplazie benigní (progredující) ložisko uvnitř jater. Původně zjištěno na MRI.,později sledováno v gastroenterologické ambulanci, tam dle měřítka sonografie prokázala zvětšení, byl jsem odeslán na biopsii progredující tkáně,výsledek byl - FNH. avšak vzorek byl nereprezentativní provedena re-biopsie. Chirurgická porada, která proběhla v FN-HK mi sdělila že ložisko vzhledem k - velikosti tj. 7,7cm v půměru dále krvácivýcharakter tkáně a poloha u porty - je inoperabilní. Subjektivně - bolesti emitující pod pravý žeberní oblouk - algesiologická číselná škála dosahuje největších hodnot večer a v průběhu noci momentálně žádné jiné řešení než medikace opioidů na bolest během noci. Tyto látky jsou neje návykové, ale také pouhou symptomatickou léčbou - tedy spíše terapií. Věřte mi mám zájem řešit tento problém chirurgicky zatím se ale žádný chirurg bohužel nevyjádřil a nemyslím si že je v zájmu lékařů aby pacienti trpěli, protože utrpení se dá zmírnit, ale odstranit příčinu znamená zcela odstranit utrpení. Za vaše názory předem děkuji.
Fokální nodulární hyperplázie
(Diskuze k tématu Chirurgie jater)
sapientia
návštěvník
Počet příspěvků: 1 návštěvník
30.7.2009 11:49
Probíhá odesílání formuláře
Mateska
návštěvník
Počet příspěvků: 1
návštěvník
Ahoj, dnes jsem byla na sonu v HK,kdy mi byl diagnostikován isoechogenní útver3x2,8cm - zřejmě FNH. Mám podstoupi MR ,po té zřejmě biopsii. Chjci se zeptat jestli byl u tebe stejný postup. Proč dělali biopsii??Dá se biopsie vydržet a jak dlouho jsi čekal na histolku??
Děkuji moc, mám nervy na cucky ,uvítám jakýkoli příspěvek. Díky Martina
e-mail: synyt@synyt.cz
23.9.2009 12:38
Kvalitní
()
Nekvalitní
()
Miranda
návštěvník
návštěvník
Ahoj,
nechci vás děsit, ale moje sestra měla v 29 letech FNH, mnohočetná ložiska v obou lalocích do velikosti až 15 cm, do roka od nálezu byla pryř. Na urgentní waiting list pro transplantaci byla umístěna den před smrtí, nevim co si o doktorech v ČR myslet :(
18.4.2012 23:04
Kvalitní
()
Nekvalitní
()
Komerční sdělení: Čeká vás chirurgický zákrok nebo operace? Potřebujete být co nejdříve zase fit? Chcete urychlit vstřebávání otoků a krevních podlitin po operaci a podpořit nekomplikované hojení?Soutěž