Trvalá plynatost a bolesti břicha

(Diskuze k tématu Diagnostika a léčba bolesti břicha)

Trvalá plynatost a bolesti břicha

Dobrý den. Já sám potíže nemám,ale má manželka trpí
stálou plynatostí,ať před použitím velké toalety,tak i poté.Už byla na gastroskopickém i kolonoskopickém vyšetření,a podle místních lékařů trpí syndromem dráždivého tračníku.Užívá Lepikol plus. Prosím o radu,případně pomoc.Někdy to bývá k nevydržení. Předem děkuji. Krtek.

14.5.2010 13:34

Probíhá odesílání formuláře

RE: Trvalá plynatost a bolesti břicha

Dobrý den, v první řadě doporučuji upravit stravu a pokusit se obnovit zdravou střevní mikroflóru. Škodí hlavně nadměrný příjem živočišných produktů a nedostatek zeleniny a celozrnných produktů. Často jsou obviňovány luštěniny, ale pokud je přijme člověk se zdravým střevem a nekombinuje je nevhodně např. s masem či bramborami, pak k plynatosti nedochází. Pokud je problém velký, doporučuji pro začátek např. makrobiotickou stravu (nemusí být přísná)k ozdravění organismu, alespoň na 3 měsíce. K obnovení střevní flóry se hodí např. kyselé zelí, v lékárně je možné zakoupit i různé kapsle obsahující prospěšné bakterie.Chemickým lékům se vyhněte, můžete zkusit jako doplněk bylinné preparáty proti nadýmání (fenykl apod.), dále doporučuji zařadit zelené potraviny- mladý ječmen, Chlorellu či obojí.

3.8.2010 20:35

Kvalitní  (0)    Nekvalitní  (0)

Dobrý den. děkuji za radu. Začala požívat s Lepicolem Chlorellu podle doporučení a plynatost stále přetrvává. S pozdravem Luboš Marek Vamberk.

26.4.2011 10:56

Zabývám se českými bylinkovými produkty bez chemie a co zkusit Faktor Base.Jestli chcete ozvěte se poradím irena.holas@seznam.cz

12.6.2011 22:42

Dobrý den, mám dlouhodobé potíže s plynatostí a nadýmáním. Většinou po každém jídle. Břicho mám někdy oteklé že si připadám jak těhotná. Na toaletu chodím kolikrát 3xdenně, ale moje stolice je spíš tužší a formou malých kuliček. Snažila jsem více ovoce a zeleniny, ale po ovoci i zelenině mám taky nadýmání. Někdy si nejsem jistá jestli spíš nemám zase hlad. Pokud ráno nesnídám něco s vločkami tak mám po ostatní snídani za dvě hodiny hlad. Zahradničím a moje práce je sestra u zubaře v Anglii momentálně. Občas jím světlé pečivo občas tmavé. Piji 0,5l - 1l vody denně. Občas na nadýmání mi pomůže heřmánkový nebo mátový čaj.Mám dost ráda sladké, ale vážím 55kg, měřím 162cm, nejsem zatím obézní. Jsem v Anglii 5 let, předtím než jsem odjela mi lékař předepsal Apo-ome na žaludek. Byla jsem i na vyšetření střev a žalůdku vrchní cestou. Na ultrazvuku v ČR ani v Anglii nic nenašly. Občas se mi objeví boule v pravém podbříšku při plynatosti. po vypuštění plynu pak pomalu zmyzí.Občas mám bolest i na hrudníku nahoře v levo. Něky musím plyni zadržet v práci, pak mám ale křeče. Mám hodně ráda mléčné výžrobky, jako mléko, jogurty, to si neodepřu ani jeden den. Denně si dám nějakou sušenku s čokoládou jako např.horalku. Vyhýbám se cibuli tu jím pouze v uvařeném jídle. Vařím každý den, kupovanému jídlu a ohřátému v mikrovlnce nefandím. Mám ráda polívky jako je bramboračka, nebo výbar, taky špagety a jídla z těstovin. Můžete mi prosím poradit. Děkuji
Šárka

26.9.2011 23:28

Kvalitní  (22)    Nekvalitní  (0)

Komerční sdělení: Čeká vás chirurgický zákrok nebo operace? Potřebujete být co nejdříve zase fit? Chcete urychlit vstřebávání otoků a krevních podlitin po operaci a podpořit nekomplikované hojení?