Problémy po resekci tlustého střeva

(Diskuze k tématu Laparoskopická resekce tlustého střeva)

Problémy po resekci tlustého střeva

Dobrý den, jsem 3 měsíce po odebrání celého tlustého střeva a stále se mi nedaří přibrat. Zajímalo by mě, zda-li ještě budu moct přibrat a také mě trápí, že v noci neudržím stolici. Což je velmi nepříjemné. Nevíte, jestli se to časem spraví nebo na to existují nějáké léky? S pozdravem.

24.4.2011 18:41

Probíhá odesílání formuláře

RE: Problémy po resekci tlustého střeva

zřejmě to sem tak zcela nepatří, ale mám nyní už značné problémy s udržením stolice. Ve 45 letech mi byla provedena totální hysterektomie a přitom došlo pravděpodobně k porušení svěrače a od té doby mám stále se zhoršující problémy s udržením stolice a také s vyprazdňováním, ještě dlouho po vyprázdnění dochází k mírnému úniku stolice. Potřebovala bych poradit, jak dál. Před pár lety jsem byla na kolonoskopii, na gastroenterologii mi předepsali ganaton a prosulpin, které už ale vůbec neúčinkovaly. Vloni jsem užívala kortikoidy a dostala jsem Lanzul a tak mě oba léky zrušili, Lanzul užívám dodnes.

2.1.2012 09:40

Kvalitní  (0)    Nekvalitní  (0)
RE: Problémy po resekci tlustého střeva

Dobrý den, problém, který popisujete, může mít více příčin. Ale určitě bych vám doporučil návštěvu specializovaného proktologického zařízení a tzv manometrické vyšetření konečníku - svěračů, které může odhalit jejich špatnou funkci, poruchu jejich správného nervového zásobení. Těmto potížím se věnuje Dr.Šlauf v Nemocnici na Bulovce v Praze.

2.1.2012 20:51

Kvalitní  (0)    Nekvalitní  (0)

Komerční sdělení: Čeká vás chirurgický zákrok nebo operace? Potřebujete být co nejdříve zase fit? Chcete urychlit vstřebávání otoků a krevních podlitin po operaci a podpořit nekomplikované hojení?