Vážení, již třetí měsíc si léčím dva bércové vředy menšího rozsahu...1 a 2 cm.jaké je nejlepší ošetřování, oplachování, masti apod...ev.náplasti, dostatek vitamínů a možnosti i z vašeho hlediska.M
Léčba bércových vředů
(Diskuze k tématu Léčba bércových vředů a nehojících se ran)
návštěvník
Probíhá odesílání formuláře
návštěvník
Počet příspěvků: 2
No, já měl stejný problém jedenáct let a pořádně jsem se toho nemohl zbavit. No a pak mi syn koupil pod stromeček Biostimul. Kromě svícení 2 x denně jsem si nohu oplachoval vodou z vodovodu. Kdybych to byl věděl dřív, že se to dá takhle pěkně vyřešit, tak jsem si koupil už dávno a bylo po problémech. Různý masti apod. mě stáli jen spoustu peněz a nic moc mi to nepomohlo. Nejlepší na tom je, že se mi rány hojili z prostředka, takže jsou úplně celý krásně vyplněný a zahojený.
návštěvník
Počet příspěvků: 6
Pane Jiří,
moc děkuji za radu, také mi lékařka poradila oplachovat pouze vodou, moc jsem tomu nevěřila...Dám na Vaši radu a začnu osvětlovat...mám také možnost laseru, uvidím. Ještě jednou děkuji.
návštěvník
Počet příspěvků: 4
Laser jsem zkousel, nedoporucuji, to je zdlouhavy osetrovani. Nezapomente, ze se to opakuje kazdy den. Protoze se osvicuje jeden bod po druhem. Biostimul funguje plosne, tak urcite spis ten.
návštěvník
pro borispro......Moc děkuji za radu týkající se laseru, jak jste teď na tom s léčením a co proto děláte, aby hojivost byla brzy...
návštěvník
ale ja pouzivam biostimul, ne laser. S laserem je to moc zdlouhave. Biostimul to je polarizacni biolampa...Dejte si do vyhledavace na seznamu nebo na googlu heslo biostimul, urcite to najdete.
Jo, a k tomu oplachovani vodou, tez jsem se na to ptal. Tam je dulezite, ze voda musi byt chlorovana..cili jde o dezinfekcni ucinek chloru, spis tedy mirny dezinfekcni ucinek.
návštěvník
pro borispro.....Moc děkuji za Vaši radu.Jak dlouho to touto lampou léčíte?
návštěvník
Dva mesice...hoji se to rychle
návštěvník
borispro....děkuji za odpověď.S
návštěvník
Počet příspěvků: 3
léčil jsem otci bércové vředy vlastním postupem za použítí biostimulu ,léčivého gelu,borové vody a stimulací akupunkturních bodů .Nohy chtěli lékaři uřezat já jsem mu je za 3 měsícé vyléčil. zdarma poradím můžu i postup naučit aplikace 2krát denně ale stojí to za to kontakt tel.774360190
návštěvník
jestli máte zájem o další informace neváhejte a volejte 774360190
návštěvník
Pane Bálek, moc děkuji za informaci, nemůžeme využít na komunikaci emailu? Na vaše telefonní číslo pošlu svůj email.Mobil je pro komunikaci moc drahý...Děkuji za pochopení...
návštěvník
můj email benapol@seznam.cz
návštěvník
Počet příspěvků: 1
Mamince jiz mnoho let leci bercovy vred, nekdy dochazelo k mirnemu zlepseni a za cas se rana opet zhorsila. Nyni se situace zhorsila, maminka sice oslavila prave vcera 85 let, bohuzel jiz nejaky rok je temer nechodici po zlomenine krcku, dochazi k ni denne domu dve zdravotni sestry a nyni se ta rana tedy zhorsila, zrejme je tam zanet.Maminka je jinak na svuj vek v pohode a tak bychom chteli vedet,co by se jeste dalo delat s takovym nehojicim se bercovym vredem, popripade aby se i dochazejici sestry naucily s ranou na noze zachazet. Maminka zije v Zapadoceskem kraji, konkretne v Tachove. Byla bych velice vdecna za veskere rady. Dekui predem Olina
![]() | Premium member |
Vnitřní lékařství
Praha
Počet příspěvků: 619
Dobrý den, léčba chronického bércového vředu je poměrně komplikovaná a individuální, není zde bohužel prostor pro detailní popis. Bylo by vhodné, abyste v Tachově vyhledala lékaře (praktického nebo kožního), který by vaši maminku vyšetřil a poradil vám. Zvláště pokud se rozvíjí zánět, je konzultace s lékařem nutná. Obecně je většina vředů žilního původu a zde je nanejvýš důležitou součástí léčby kompresivní bandáž elastickými, tzv. "krátkotažnými" obinadly. Obvaz začínáme od prstů přes patu a zakončíme až v podkolenní, obvaz by měl být přiložený celý den. Obinadla perte v mýdlové vodě a nechte sušit ve vodorovné poloze, tak aby se nevyvěsily. Raná samotná se ošetřuje různými druhy mastí a krytí, kterých je na trhu velké množství a lékař vám poradí, které by bylo pro vaši maminku nejvhodnější. Velmi důležité je také správná výživa, která urychluje hojení a léčba všech přidružených nemocí, které v dekompenzovaném stavu taktéž hojení zhoršují (cukrovka, srdeční selhávání s otoky, podvýživa apod.) Zhruba 3x denně na 5 minut by maminka měla cvičit s postiženou končetinou (hýbat psrty, kroužit v kotníku). při komplexní léčbě tu šance na úspěšné vyhojení je-přeji vám, ať se to podaří.
Komerční sdělení: Čeká vás chirurgický zákrok nebo operace? Potřebujete být co nejdříve zase fit? Chcete urychlit vstřebávání otoků a krevních podlitin po operaci a podpořit nekomplikované hojení?