Bolest nohou

(Diskuze k tématu Léčba nemocí pohybového aparátu)

Bolest nohou

Dobrý den, nevím zda je tento dotaz ve správné kapitole. Manžel má cukrovku.Každou noc ho trápí bolesti nohou ve spodní části(lýtka, šlapky).Byl na vyšetření na ortopedii a nic mu nebylo zjištěno.Během dne jak se pohybuje bolesti nemá, jak je v poloze v leže, tak bolesti začnou.(dle něj, jak by ho řezali nožem- většinu noci probdí)
Přemýšlíme zda bolestí
mohou být od páteře, nebo zda na to může mít vliv cukrovka. Předem děkuji za odpověď, velice by nám pomohla.

26.5.2010 10:23

Probíhá odesílání formuláře

RE: Bolest nohou

Dobrý den, velmi pravděpodobně může být na vině cukrovka. U cukrovkářů se vyskytuje často postižení nohou v rámci tzv. diabetické neuropatie či angiopatie (porucha nervů, cév nebo obojího). Doporučuji informovat diabetologa, který by měl pacienta v případě potřeby odeslat k neurolgovi a na cévní vyšetření.

3.8.2010 20:46

Kvalitní  (0)    Nekvalitní  (0)
Bolest nohou

Dobrý den, je mi téměř 23 let, váhu mám v normě (165 cm/ průměrně 57-61 kg) trpím poruchou srážlivosti (zvýšená srážlivost) a jako spousta lidí hypomagnézií (při posledních krevních testech jsem měla hořčík v normě - nejnižší hladina, která odpovídala ještě normě). Cukrovkou ani jiným onemocněním netrpím. Velmi často mě v noci (často se bolestmi budím) a po ránu bolí nohy. Po ránu mám pocit těžkých nohou. Někdy mě nohy bolí opravdu tak, že nemohu ani chodit (i když s pohybem většinou bolest odezní). Bolesti mám především po ránu a občas večer po dlouhém chození. Lékařka mé bolesti přisuzovala nedostatku hořčíku (křeče jsem za poslední 3 roky v nohách nemívala). Hořčík mám již v normě a bolesti přetrvávají. Může na mé bolesti nohou mít vliv špatná srážlivost? Jaká může být příčina mých bolestí? Výšku už mám několik let stejnou, takže růstem by to být nemělo (navíc mi někdo říkal, že už bych stejně růst neměla). Nemůže se jednat třeba o syndrom neklidných nohou? Nebo by mohlo jít o symptom jiného onemocnění? Bolestmi trpím cca 5 let. Dříve jsem užívala antikoncepci, ale tu jsem přestala užívat více než před rokem a půl. Půl roku po vysazení antikoncepce jsem bolesti neměla, ale poté se opět vrátily. Kdyby to byly běžné bolesti, tak bych to přešla, ale opravdu jsou někdy tak silné, že si nevím rady. Jaké vyšetření byste mi popřípadě doporučil/a? A jak mám svého lékaře oslovit, aby mě na tato vyšetření poslal? Děkuji za Váš čas a Vaši odpověď. Pěkný den. (P.S.: Příčinou smrti většiny mých příbuzných byl nějaký typ krevní sraženiny - ICMP či infarkt - maminka, strýcové)

3.12.2011 16:36

Kvalitní  (0)    Nekvalitní  (0)

Komerční sdělení: Čeká vás chirurgický zákrok nebo operace? Potřebujete být co nejdříve zase fit? Chcete urychlit vstřebávání otoků a krevních podlitin po operaci a podpořit nekomplikované hojení?