Průběh operace brániční kýly

(Diskuze k tématu Operace břišní kýly)

Průběh operace brániční kýly

Byl jsem na RTG jícnu a zjistily mi brániční kýlu.Jak probíhá tahle operace a jak dlouho trvá návrat do normálního života?Děkuji Miloš Sedláček

23.7.2009 01:09

Probíhá odesílání formuláře

Odpověd na Průběh operace brániční kýly / 23.7.2009 1:09

Dobrý den. Ne každá brániční kýla vyžaduje operaci, záleží na tom, jaké působí potíže. Pro další posouzení stavu je kromě anamnestických údajů nutné klinické vyšetření a gastroskopie, případně další vyšetření. Operace se zpravidla provádí laparoskopicky, podobně jako odstranění žlučníku a trvá do 2 hodin. Pooperačně je doporučována rekonvalescence s omezením tělesného šetření, protože kýlní branka je ošetřena stehem hiatu bránice. Bližší informace o délce hospitalizace a pod. získáte na pracovišti kde budete objednán k operaci.

23.7.2009 13:21

Kvalitní  (17)    Nekvalitní  (0)
Odpověd na Průběh operace brániční kýly / 23.7.2009 1:09

dobrý, den narodila jsme se v roce 1989 s brániční kýlou. Mám po ní velkou jizvu na břiše.Chtěla jsem se zeptat jestli by šla jizva odstranit plastikou a kolik by asi stála.Děkuji

22.9.2009 17:33

Kvalitní  (8)    Nekvalitní  (3)
RE: Průběh operace brániční kýly

Dobrý den
moje žena má už rok problémy s nevolností,občasným zvracením,bolesti v nadbřišku,pálení žáhy,říhání atd. Problémy začaly po dlouhodobém nošení dítěte a tahání kočáru do schodů. Gastrolog provedl gastroskopii,kde nic neobjevil. Po hledání informací dle příznaků na netu máme podezření na brániční kýlu. Žena žádala gastroentrologa o RTG jícnu,ale ten se prý již neprovádí. Jsme z okolí Brna,nevíte kam bychom na RTG jícnu mohli zajít?
Děkuji Roman D.

22.11.2010 23:21

Kvalitní  (29)    Nekvalitní  (0)
Komerční sdělení: Čeká vás chirurgický zákrok nebo operace? Potřebujete být co nejdříve zase fit? Chcete urychlit vstřebávání otoků a krevních podlitin po operaci a podpořit nekomplikované hojení?