Dobrý den,
mám zlomenou patní kost bez výraznější dislokace a bez výrazného porušení Böhlerova úhlu.
V jedné nemocnici mi řekli, že se to vůbec nebude sádrovat. že u tohoto případ je potřeba to nechat volně. nedošlapávat.
V jiné nemocnici mi to chtějí zasádrovat.
Co je dle vás správně? A co doporučujete? Děkuji
Zlomená pata
(Diskuze k tématu Ošetření zlomenin a luxací kloubů)
návštěvník
Probíhá odesílání formuláře
návštěvník
Počet příspěvků: 1
Dobrý den,
já jsem na tom úplně stejně. Mám zlomenou patu a v jedné nemocnici na pohotovosti mi to hned dali do sádry a druhý den, když jsem šel na ortopedii do Kladna, tak mi sádru hned sundali, nechali to na volno a týden jsem si poležel v nemocnici a po kontrolním rentgenu, zda se to nehnulo, mě pustili domů. Myslím, že v Kladně jsou velmi dobří ortopedi. Jinak přeji dobré hojení. Petr Dvořáček
návštěvník
já jsem měla v létě taky zlomeninu patní kosti, bohužel i s posunutím Böhlerova úhlu. Byla to otevřená zlomenina, sádru jsem neměla, v nemocnici jsem byla 10 dní, protože mi operovali i stehenní kost, kterou jsem měla 2x zlomenou a dávali mi do ní titanový hřeb. Takže mazec. 3 měsíce jsem nesměla šlápnout. Ted našlapuju, rozcvičuju, ale jde to sakra ztěžka...jak jste na tom vy..??
návštěvník
Počet příspěvků: 2
Dobrý den,
mám také zlomenou patu stalo se mi to mimo CZ konkréně v NL když mě přivezli do nemocnice udělali mi rendgen a CT za tři dny jsem šel na operaci mám tam dva šrouby 8,5cm jeden 4,5cm operace trvala hodinu dvacet po dvou dnech mě pustily domů.Má otázka na lékaře jestli budu mít sádru tak mi odpověděl pokud je zlomená jen pata tak do sádry se to nedává.
návštěvník
Zlomila jsem si obe paty. Uz je to rok, sice uz chodim, ale boli to, kotniky otekaji, nejsem schopna behat, jit do schodu bez drzeni, postavit se na spicky, udelat drep, ujit delsi trasy. Ptala jsem se ortopedu, jake jsou moje vyhlidky a rikali, ze uz to lepsi nebude, ze budu mit potize porad, ze zpatky ve forme uz nikdy nebudu. Je to pravda? Nemam uz sanci, ze bych zase nekdy chodila normalne?
návštěvník
Počet příspěvků: 2
Dobrý den já myslím že šanci máte ale je třeba vyhledat odborníka na paty na jednoho kantakty mám já jsem po operaci měsíc a půl a vůbec otom neví v případě zájmu mě kontaktujte 355 320 209
Komerční sdělení: Čeká vás chirurgický zákrok nebo operace? Potřebujete být co nejdříve zase fit? Chcete urychlit vstřebávání otoků a krevních podlitin po operaci a podpořit nekomplikované hojení?