Inkontinence stolice

(Diskuze k tématu Proktologie (léčba onemocnění konečníku))

Inkontinence stolice

Dobrý den,
před více než rokem jsem byla na operaci píštěle u konečníku pomocí elastické ligatury. Operace se nepovedla a tato ligatura mi prořezala svaly pánevního dna a já se stala inkontinentní na stolici. V lisopadu minulého roku jsem podstoupila plastiku svěračů s pojistnou ileostomií. Za čtrnáct dní mám jít na zanoření stomie. Vím ale že stolici pořád neudržím a že svěřače nefungují tak jak mají, protože tlusté střevo pořád pracuje a maz který tvoří neudržím. Na manometrii bylo potvrzeno také oslabení...Intenzivně posiluji svaly pánevního dna. Chtěla bych se zeptat co víc mám dělat abych už nebyla inkoninentní. Podstoupit další plastiku?
Děkuji za odpověď.

13.3.2010 17:30

Probíhá odesílání formuláře

Odpověd na Inkontinence stolice / 13.3.2010 17:30

Dobrý večer,
s inkontinencí je to vždy problém, určitě by se neměla provést okluse stomie (uzavření) předtím, než bude jistota o dobré funkci svěračů. Zároveň je vhodné, aby se o Vás staral vždy jeden lékař obeznámený s problémem.
Pokud byste chtěla konsultaci v mé soukromé ambulanci, můžete mi zavolat v pondělí po 16. hodině na 737550050.
S pozdravem MUDr.Petr Vávra,Ph.D.

14.3.2010 19:38

Kvalitní  (14)    Nekvalitní  (0)

Komerční sdělení: Čeká vás chirurgický zákrok nebo operace? Potřebujete být co nejdříve zase fit? Chcete urychlit vstřebávání otoků a krevních podlitin po operaci a podpořit nekomplikované hojení?