Dobrý den.je mi 37.již od 18let mám stálé bolesti břicha/a to i na pohmat/.mám dvě děti.poslední 4 roky se bolesti stupňují.mám za sebou mnoho vyšetření/gastro,gyn.operace/zatím bez výsledků.slepé střevo mi odmítli i na mou prosbu vyoperovat,jelikož je po kolonaskopii v pořádku.každé ráno kolem 3hodiny mě bolesti břich a k tomu i zad budí.potím se.chodím spát brzy protože vím,že již od 3 nespím.pomalu a jistě se vyhýbám i sexu,protože i při něm mám strašné bolesti.ale gynekologicky jsem v pořádku.před několika lety jsem zkusila vysadit pečivo,ale nemůžu říci že by mi bylo lépe/jen jsem strašně rychle zhubla/.nevím zda mám svého obvodového lékaře požádat o vyšetření na alergii na lepek,když jemu stačí vysledky z gyn. a gastra.naučila jsem s těmito bolestmi žít,ale již je to neúnosné.ráda bych navštívila lékaře,který bude ochoten pátrat po mých obtížích od začátku a ne jen pročíst mé předešlé výsledky a konstatovat že je podle nich opravdu vše v pořádku.jsem z karlovarska.předem děkuji za odpovědi.marie
Letité bolesti břicha
(Diskuze k tématu Celiakie - intolerance lepku (glutenu))
návštěvník
Probíhá odesílání formuláře
| Premium member |
Vnitřní lékařství
Praha
Počet příspěvků: 664
Dobrý den, myslím si, že byste si vyšetření na možnou celiakii zasloužila. Pokud máte takovéto potíže, je třeba dále pátrat po příčině, nikoliv učit se s tím žít. Žádejte po svém lékaři další vyšetření, která jste dosud nepodstoupila, pokud se nic nenajde, zaměřte se na možný psychický podklad potíží- co vás trápí? připadá mi dost hrozné, že se např. i přes bolesti musíte nutit do sexu, manžel o vašich bolestech neví? Pokud nenajdete příčinu s lékaři, mohl by vám velmi pomoci např. etikoterapeut nebo jiný odborník zabývající se vztahy nemoc-duše. ne vždy se najde tělesná příčina potíží, naopak spojení s psychikou je u mnoha onemocnění zjevné.
návštěvník
Počet příspěvků: 4
Dobrý den,je mi 23.nedávno mi byla diagnostikována celiakie..od dětství jsem měla problémy,časté bolesti břicha,nechutenství...moje dětská lékařka,nebyla ochotna udělat jakékoliv testy a její závěr byl vždy stejný..břicho tě bolí,protože jíš sladké.tak jsem se trápila dál,ale v posledních 3 letech se mi všechno zhoršilo,měla jsem nesnesitelné křeče v žaludku,průjem a zvracení,bylo to strašné,ležela jsem v klubíčku a brečela bolestí..zhubla jsem na 45 kilo,kvalita vlasů,nehtů a zubů se mi rapidně zhoršila..šla jsem k lékaři a absolvovala jsem gastroskopii,kde mi řekli,že mám zánět žaludku.po 4 měsících neschopnosti jsem nastoupila zpět do práce.netrvalo to však dlouho a jednoho dne jsem v práci pozvracela všechno,co mi přišlo do cesty..neváhala jsem a znovu jsem navštívila lékaře a proces se opakoval,opět nepříjemná gastroskopie...diagnostikovali mi brániční kýlu a celiakii.sem tam mívám bolesti,průjem mám skoro pořád.budu mít celý život průjem a bolesti?Je to strašné,pořád se nedokážu vyrovnat s tím,že celý život budu držet dietu a ještě tak hnusnou:-(