Defekt síňového septa

(Diskuze k tématu Defekt síňového septa)

Defekt síňového septa

Dobrý den, dnes jsme byla s tříletou dcerkou Natálkou na kardio vyšetření (na doporučení dětské lékařky). Nálezem je rozsáhlý defekt síňového septa vel. 19x 21-23 mm, s pravostranným objemovým přetížením, objemový útlak LK, ARA 10,3 cm. Můžete mi prosím sdělit, jak je tato vada závažná a pokud bude řešena operativně, tak jestli bývají operační nebo pooperační komplikace, případně jakého druhu? Předem děkuji za odpověď.

27.4.2009 22:08

Probíhá odesílání formuláře

Odpověd na Defekt síňového septa / 27.4.2009 22:08

Ahoj,je mi 14,a před dvěma lety jsem tuto operaci prodělala.Defekt jsem měla podstatně větší, než Vaše dcerka, a proto se řešil operativně. pokud je to ale možné, řeší se katetrizačně(malé řezy v tříslech). Nevím jak moc závažná je tato vada, ale já na operaci čekala přesně rok. Pooperační komplikace jsem měla jenom bezprostředně po zákroku, a pokud vím, byla jsem jediná asi z 10, co nás tam bylo. Tyto potíže ale zmizely během cca10 dnů. Nyní žiju absolutně normální život puberťačky a nemám žádné následky. Přeju Vám aby se dcerka brzy uzdravila:-)s pozdravek,Karol

5.5.2009 20:08

Kvalitní  (0)    Nekvalitní  (0)

Ahoj Korol, moc Ti děkuji, potěšila jsi mě. To zjištění, že dcerka má vadu srdíčka byl šok, takže každá pozitivní informace je pro nás důležitá. Přeji Ti do života hodně štěstí a už žádné zdravotní problémy. Radka

5.5.2009 22:07

Ahoj je mi 16 let a jmenuji se Lucie.Defekt mám tak a otvor mám o velikosti 48mm vim je to hodne a ted 26.5.09 jdu na operaci a prosila bych jestli muzete a vite neco o tom ja operace probiha nebo co se pri i dela poslete mi neco na muj email-Lucinka660@email.cz dekuji moc

14.5.2009 15:08

Ahoj Lucinko, budu Ti držet pěsti, ale nic moc o průběhu operace nevím. Snažím se něco pozjišťovat a kromě toho, že se tato operace dělá často a bývá většinou bez komplikací, tak Ti moc nepomůžu. Kamarádčena dcerka byla na něčem podobném a říkala, že první dva dny po zákroku byly náročnější, ale za týden už malá běhala vesele po dvoře. Pokud něco nového objevím, tak napíši, naopak velmi ocením Tvoje zprávy po operaci. Drž se!

14.5.2009 15:30

prosim vas muzete mi napsat jak zakrok prbiha mam dvuletou dcerku a zjistili ji defekt sinoveho septa .neco o tom zakroku dekuji moc ..

1.7.2009 22:21

Dobrý den, zatím Vám toho moc neřeknu, zákrok nás teprve čeká a ani zatím nemáme termín. Pokud jsem zjišťovala tak jsou dvě možnosti: u velikosti defektu do cca 2 cm je možnost využít katetrizace, což je jednodušší zákrok, nad 2 cm se to už obvykle řeší chirurgicky. Tyto zákroky jsou poměrně časté a pokud mám informace tak prakticky vždy úspěšné. Samozřejmě se také bojím o svoji holčičku, ale věřím, že v Motole jsou opravdoví odborníci, kteří nám pomohou. Držím pěsti.

1.7.2009 23:16

dobry den prosim vas chci se jen zeptat jestly byla uz vase dcerka na zakroku moje ma jit za pul roku ,prosim muzete mi neco ,,napsat ,,jak se holcicika citila po zakroku dekuji moc muj imail antonie26 @seznam.cz

11.12.2009 22:11

Dobrý den, naše malá není bohužel stále po zákroku, zdá se, že na to moc nespěchají. V Motole říkali, že s tím máme počítat tak do 9 měsíců a máme 5 měsíců za sebou a zatím nás nepozvali. Takže Vám moc neporadím. Naše kardioložka říkala, že to děti zvládají dobře, ale ze zkušenosti to potvrdit nemůžu. Jak velký defekt má Vaše dcerka?

11.12.2009 22:19

Dobrý den, napsala bych Vám na e-mail, ale musíte ho uvést celý. Ano, před zákrokem budeme muset k zubaři, nesmí mít žádný kaz, žádný zánět, kvůli případným pooperaním komplikacím. Proto již teď chodíme každé 3 měsíce na kontroly k zubaři. O jak velký defekt se jedná u Vaší dcerky?

16.12.2009 10:21

dobry den nezlobtese ze vam zas pisu ,ale chci se zeptat kdy dete s cerkou na ten zakrok ,rada by ch vam psala na imail,muj imail je antonie26 seznam.cz uz smesi spolu psaly moc vam dekuju nepiste ,

4.3.2010 22:19

napiste mu na imail dekuju ,

4.3.2010 22:20

RE: Defekt síňového septa

dobrý den mám 2 měsíčního chlapečka a zjistili mu už v průběhu těhotenství defek síŇ.septa sinus nenosus sup levopravý skrat,dap uzavřen.zatím se to do 3 měsíců neřeší,ale nikdo z doktorů mi neřekne co to vlastně znamená jen mám čekat.taky bych ráda věděla jak je to moc vážné děkuji moc

7.7.2010 22:05

muzeta mi naspat uz ste byla s cerkou na zakroku dekuji ,muj imail,antonie26 @seznam.cz

30.3.2011 20:21

pani RADKO pisu jeste jednou uz smesi spolu psali ,mi mame jit s dcerkou pristi tyden na zakrok prosim vas jestli ste byla muzete mi otom neco napsat jak to probyhalo atd,,,,muj imailantonie26@seznam.cz dekuji

30.3.2011 20:24

Dobrý den Antonie,
s Natálkou jsme byli na této operaci loni v květnu v Motole. Operace trvala cca 3 hodiny a pak zůstala Natálka dva dny na pooperační jipce. Druhý den odpoledne jsme již mohli za ní. Zvládla to velmi dobře. V rámci možností byla veselá a komunikativní. Dívali jsme se na pohádky a povídali si. Nebyla vůbec lítostivá, ani uplakaná. Pak byla přemístěna na normální pokoj, kde jsme začali hned pomalu chodit a třetí den si Natálka již hrála v koutku a malovala. Sedm dní po zákroku nás pustili domů. Personál byl úžasný, sestřičky pozorné, doktoři vstřícní. Spát jsem s Natálkou na pokoji, kvůli kapacitě, nemohla, tak jsme s manželem spali v cca 100 m vzdálené ubytovně (to Vám nabídnou v nemocnici). Operace srdce není nikdy snadná, ale u těchto vad je velmi dobrá prognóza a nebývají komplikace. Hodně štěstí.

3.4.2011 14:59

moc vam dekuju pani Radko ,,a vaši dcerce preju hodne zrdavička,

4.4.2011 18:48

Defekt síňového septa

prosim vas pani Radko uz ste byla s vaši dcerkou na zakoroku už smesi spolu psali prosim vas muzetemi napsat ,mi mame jit pristi tyden dekuji muj imajl,antonie26@seznam.cz

31.3.2011 22:12