Dobrý den, 29.1. můj dvouletý syn dostal teplotu okolo 38st., podávala jsem Nurofen sirup na chvilku s úlevou, žádná rýma, kašel, průjem, ale nechtěl pít a jíst. 30.1. jsme raději zajeli na pohotovost, teploty skoro 39, nejedl a málo pil. V moči měl na papírku přítomnost krve, bílkovin a ketolátek ( na 1 X ), tak nás poslali k hospitalizaci na dětské odd., kde se dělaly odběry, v krvi mírně zvýšené zánětlivé mark., moč poprvé negativní (měli v lab.nový analiz.) a podruhé se tam něco našlo, ale prý nevýznamně. Dostal 500ml 5%glukózy, první den teplota okolo 38st., druhý den bez teploty jsme byli propuštěni do domácí péče s diagnózou herpangina a pí.doktorka mi tu moč vysvětlila tak, že u některých dětí se to u teplot může stát, léčba : antipyretika. 3.2. je teplota okolo 37 st., mrzutý, stále skoro nic nesní, tek.ho pořád nutím, ale není to žádná sláva.4.2. u obvodní lékařky v moči pořád krev, bílkovina a ketolátky, málo pije, nejí, uplakaný a do toho se přidal i průjem (asi 3x za den, mě to připadá jako ze zoubků), dr. mi řekla, že by se to mělo do konce týdne zlepšit. Prosím o Váš názor, jsem zdravotník a v naší nem. pracuji a kolikrát vím, že všechno nebylo úplně ok. Nechci aby se něco zanedbalo, jsem z toho nešťastná když syna vidím v takovým stavu. Předem díky za názor a radu
Krev, bílkovina, ketolátky v moči dítěte
(Diskuze k tématu Infekce močových cest u dětí)
eva
návštěvník
Počet příspěvků: 1 návštěvník
5.2.2011 23:39
Probíhá odesílání formuláře
Alice
návštěvník
Počet příspěvků: 1
návštěvník
Počet příspěvků: 1
Dobrý den paní Evo.Můžu se zeptat,jestli už víte,co malému je? Mám tříletého syna a má obdobné potíže.Už třetí den má horečky okolo 40 stupňů.Nejí a nepije.Byla jsem s nim na pohotovosti,kde mu z moči zjistili přítomnost ketolátek.Na krev jdeme zítra,ale jsem strašně nervozní.Horečky má pouze v noci.Přes den mu kromě toho,že nejí a nepije skoro nic neni.Stěžuje si na bolest nohou a rukou.To má prý z horečky.Děkuji za odpověď.Alice
24.7.2011 18:12
Kvalitní
()
Nekvalitní
()
Soutěž