Pomalý vývoj a vztekání 2-letého syna

(Diskuze k tématu Psychomotorický vývoj dítěte)

Pomalý vývoj a vztekání 2-letého syna

Dobrý den. Mám syna, kterému jsou dva roky, toto období začlo poté co soud rozhodl že otec si ho bude brát každé úterý a čtvrtek na 2hodiny a každý druhý víkend od pátku rána do neděle večer, rozsudek byl když malému byli 3měsíce a od té doby ho nekojím. Téměř ve všech knihách píší že takové dítko má už víc mluvit, ale můj syn umí jen dvě slova. U knížky mi moc nevydrží a svým chováním je na 1rok, když se ho snažím něčemu učit tak se vzteká způsobem že se hlavou silně mlátí do skříněk, dveří, o podlahu až se mu kolikrát udělá boule nebo si trhá vlasy a kouše kůži na palečkách. Často při takovém záchvatu vzteku útočí i na mne. Nevím čím to je a jak na něj aby mezi námi vzniklo zas to pouto co bylo dříve. Děkuji za radu Dudková

9.3.2011 08:01

Probíhá odesílání formuláře

RE: Pomalý vývoj a vztekání 2-letého syna

Dobrý den,
v knihách se píše ledacos, ale ne vždy je všechno pravda. Znám více dětí, které v tomto věku nemluvily a rozmluvily se až po 3. roce. Einstein údajně mluvil až ve 4 letech. Takže buďte v klidu a ponechte mu jeho tempo. Nenechte se ovlivnit poznámkami jiných lidí. Stačí , když se mu budete věnovat a mluvit na něj. To, že u ničeho nevydrží, je v tomto věku také normální,časem se to bude jen zlepšovat. Že se vzteká- vždyť přichází do období prvního vzdoru. V první řadě se přestaňte obávat, že je opožděný. Učte ho, ale v klidu, nenásilnou formou, spíše hrou- ne proto, že chcete něco dohnat. Zkuste trpělivý, laskavý a tolerantní přístup, udělejte mu doma harmonické prostředí. Snažte se pečovat i o sebe, abyste byla klidná a v pohodě-pak vám to půjde lépe. Zároveň mu vytyčte pevné hranice, co smí a co nesmí, a dbejte na jejich dodržování.Věřím, že se vám podaří pouto, o kterém mluvíte, opět obnovit.Pokud byste přesto měla pochybnosti o jeho vývoji, navštivte dětského psychologa, jistě vám poradí.

20.3.2011 22:07

Kvalitní  (7)    Nekvalitní  (9)
2-leté dítě, které samo nechodí

V naší rodině je 2- letý chlapec který ještě sám nechodí.Pouze se postaví a jde na špičky.Maminka ho vodí za obě ruce, protože neudrží rovnováhu.Chodí pouze pošpičkách.Lézt a sedět začal taky pozdě až po1. roce.Co se stím dá dělat, prosím o radu.Děkuji za odpověd

11.6.2011 22:32

Kvalitní  (0)    Nekvalitní  (0)