Dobrý den, u mojí matky v práci se yskytl svrab. (pracuje se starými lidmi). Nakazil se její kolega. Bohužel zatím nevznají zdroj. Chci se zeptat - pokus se dělá vyšetření ( stěry z kůže nebo něco podobného)- za jak dlouho jsou známé výsledky. Babička se občas stará o roční dcerku a nemůžeme čekat celé 4-6 týdnů inkubace. Navíc není jisté kdo je zdroj a ak se s ním může dostat do kontaku. Děkuji. Romana
Svrab - inkubace a vyšetření
(Diskuze k tématu Svrab)
návštěvník
Probíhá odesílání formuláře
| Premium member |
Vnitřní lékařství
Praha
Počet příspěvků: 664
Dobrý den, vyšetření je rychlé, provede se hlubší seškrab z kůže a následně se přímo hodnotí pod mikroskopem, viditelný je buď roztoč nebo jeho vajíčka či prádzné obaly od nich.
návštěvník
Počet příspěvků: 2
Dobrý den ten hlubší seškrab z kůže se dělá pokaždé nebo jen na požádání muj syn má svrab a pani doktorka se na něj jen podívala a měla jasno. kde se svrab drží když je mimo tělo stačí úklid zaměřit jen na látky (matrace,sedačky,polstrování) nebo i hmoti (vypínače,hračky,police)? Četla sem že mimo tělo přežije zhruba dva dny,stačí tedy odjet třeba na chatu tam se vyléčit a vrátit se domu bez jakého koli uklízení? Děkuji za rychlou odpověď.
| Premium member |
Vnitřní lékařství
Praha
Dobrý den, seškrab a vyšetření pod mikroskopem není nutné, pokud je diagnóza zřejmá. Úklid zaměřte na lůžkoviny, jinak postačí zběžný úklid. Ten nápad s odjezdem je také dobrý, ale nějaký úklid doporučuji.
návštěvník
dobrý den, za jak dlouho po jaké době při nakažení svrabem se projeví svědění a vyrážka? Děkuji
| Premium member |
Vnitřní lékařství
Praha
Dobrý den, zhruba za měsíc až měsíc a půl.
návštěvník
Dobrý den,chtěla bych se zeptat,pracuji v domově seniorů,kde se u nás vyskytl svrab.Klienti i personál jsme byli přeléčeni infectoscabem,nikdo nám však není schopen říci,jak dlouho jsem po přeléčení touto mastí chráněna,aby nedošlo k opětovné nákaze.Léčeni byli i rodinní příslušníci.Prosím o radu.Děkuji M.Konečná
návštěvník
Počet příspěvků: 1
dobrý den, můj syn někde přišel k svrabu. lékařka nám dala Infektoscab. jednou jsem ho namazala a pak jsme měli dávat nějakou mast připravenou v lékarně. Vše řádně dodržuji o hygieně nemluvě-každý den převlékám lůžkoviny, peru vše, co mi přijde pod ruku. jsem asi paranoidní a tak mě vše svědí, je to normální, nebo se o mě ty mrchy také pokouší? já jsem se žádnou mastí nemazala, pupínky nemám, mám podniknout nějakou prevenci? Lékařka nám dala masti a odjela na dovolenou. Nevím jak dlouho mam syna mazat. Mast mi už po 5 dnech dochází. Může být syn po 6 dnech léčby ještě infekční? Děkuji za odpověď