Dobrý den pane doktore,
dne 1.4 jsem u byla na IVF s minimální stimulací.V 11+5 jsem byla na genetickém vyšetření a screening vyšel pozitivně k vůli
: Volný beta HcG 0,890 MoM
PAPP-A: 0,330 MoM
šíjové projasnění vyšla hodnota NT 3,1
Riziko trizomie 21 mi vypočítal na 1:16 byla jsem poslána na odběr choriových klků do FN olomouc,tak se odběr nezdařil odebrali málo biochemického materiálu testy s toho nešly udělat,šla jsme tedy o týdne později do Reprofitu aby mi udělali odběr tam,tam mi naměřili NT hodnotu 2,5 a říkali že by ani odběr nedělali že se jim na ultrazvuku vše jeví normálně nakonec jsem ale na odběru trvala,včera mi volali výsledky že vyloučili trizomii 21,18 a 13 kompletní výsledky budou za 3týdny,chtěla jsem se zeptat o NT hodnotě sem se na internetu došetla hodně ale jak moc mi vyšla podle hodnot co jsem napsala špatně ta krev?je pravda že ještě hrozí že miminku se třeba příjde na vadu srdíčka?mohl by jste mi napsat jak moc jsou špatné mé hodoty krve?moc vám děkuji
toto mi totiž bylo řečeno ve FN olomouc
Před IVF jsme byli na genetickém vyšetření a vše nám vyšlo v pořádku,proč tedy plod může být postižený?
Je m i 23 let a manželovi 29 a nikdo v rodině postižený není.Mohl by jste mi napsat proč se toto děje jak je to možné u tak zdravích lidí?jsem s toho moc smutná!IVF se nám podařilo na 4pokus.
Děkuji za odpověd Kubíčková
Špatný výsledek screeningu v I. trimestru
(Diskuze k tématu Vrozené vývojové vady novorozence)
návštěvník
Probíhá odesílání formuláře
| Premium member |
Vnitřní lékařství
Praha
Počet příspěvků: 664
Dobrý den, nebuďte smutná a nemějte obavy! Máte se radovat, že se to povedlo a ne se zabývat různými strašáky, co by kdyby.. Screening , který vám dělali, se dělá všem těhotným ženám. Velmi často vyjde falešně pozitivní výsledek. Nic to neznamená, navíc tři nejčastější vady vám vyloučili. Pravděpodobbnost ostatních vad je velmi malá, jsou to vzácné genetické choroby. O stav srdíčka dítěte se také nebojte, bude ještě kontrolován průběžně ultrazvukem. Největším nepřítelem pro jeho zdravý vývoj je nyní váš strach. proto zahoďte všechny obavy a těšte se na miminko, povídejte si s ním, chystejte věci, zkrátka si užívejte svého těhotenství a na možné postižení zapomeňte.Myslete za všech okolností pozitivně:-)