Dobrý den, potřebovala bych ještě nějaký názor na můj problém.
Je mi 35let, zanedlouho budu mít 36let, mám dvě děti SC obě zdravé těhotenství bez komplikací, před 9 lety jsem podstoupila konizaci. Poslední porod byl před 10 lety.
Nyní jsem v 15-16 týdnu těhotenství. Výsledky z triple testu byly negativní, ale hraniční vzhledem k věku, dle sona byly výsledky v šedé zoně jen nevím jaké. Výsledky z odběru AFP ještě nemám.
Na genetické konzultaci jsem byla, ale vzhledem k tomu, že mi genetička nějak zvlášť nepomohla v rozhodování jestli amnio podstoupit nebo ne, potřebovala bych ještě nějaký názor.
Hraniční výsledky skríningu
(Diskuze k tématu Amniocentéza)
návštěvník
Probíhá odesílání formuláře
Dobrý den,
měla jste kombinovaný test v I trimestru NT Nb atd a jaký byla výsledek ?
Kdzž byl test a je v pořádku tak se triple test nemá dělat
S pozdravem,
MUDr Ilič
Dobrý den,
kvůli věku nemusíte určitě na amniocentézu, Váš věk je započítán ve výsledku triple testu, který byl dobrý.Ohledně AFP- je znakem otevřených rozštěpových vad neurální trubice (páteř, lebka) a ty se zjistí ultrazvukem, ne amniocentézou. Co se týče výsledku ultrazvuku v tzv. šedé zóně, tento pojem a výsledek je neobvyklý a i pro mne nesrozumitelný. Pokud byla detekována nějaká vrozená vada nebo marker (anak) chromozománích vad, tak jaká? Pokud ne, je Vaše riziko nízké.
S pozdravem
Veronika Frisová, MUDr.
Profema- Centrum fetální medicíny s.r.o.
Komerční sdělení: Čeká vás gynekologický zákrok nebo operace? Potřebujete být co nejdříve zase fit? Chcete urychlit vstřebávání otoků a krevních podlitin po operaci a podpořit nekomplikované hojení?