Hraniční výsledky skríningu

(Diskuze k tématu Amniocentéza)

Hraniční výsledky skríningu

Dobrý den, potřebovala bych ještě nějaký názor na můj problém.
Je mi 35let, zanedlouho budu mít 36let, mám dvě děti SC obě zdravé těhotenství bez komplikací, před 9 lety jsem podstoupila konizaci. Poslední porod byl před 10 lety.
Nyní jsem v 15-16 týdnu těhotenství. Výsledky z triple testu byly negativní, ale hraniční vzhledem k věku, dle sona byly výsledky v šedé zoně jen nevím jaké. Výsledky z odběru AFP ještě nemám.
Na genetické konzultaci jsem byla, ale vzhledem k tomu, že mi genetička nějak zvlášť nepomohla v rozhodování jestli amnio podstoupit nebo ne, potřebovala bych ještě nějaký názor.

16.7.2011 20:52

Probíhá odesílání formuláře

RE: Hraniční výsledky skríningu

Dobrý den,

měla jste kombinovaný test v I trimestru NT Nb atd a jaký byla výsledek ?
Kdzž byl test a je v pořádku tak se triple test nemá dělat

S pozdravem,

MUDr Ilič

17.7.2011 20:57

Kvalitní  (0)    Nekvalitní  (0)
RE: Hraniční výsledky skríningu

Dobrý den,
kvůli věku nemusíte určitě na amniocentézu, Váš věk je započítán ve výsledku triple testu, který byl dobrý.Ohledně AFP- je znakem otevřených rozštěpových vad neurální trubice (páteř, lebka) a ty se zjistí ultrazvukem, ne amniocentézou. Co se týče výsledku ultrazvuku v tzv. šedé zóně, tento pojem a výsledek je neobvyklý a i pro mne nesrozumitelný. Pokud byla detekována nějaká vrozená vada nebo marker (anak) chromozománích vad, tak jaká? Pokud ne, je Vaše riziko nízké.
S pozdravem
Veronika Frisová, MUDr.
Profema- Centrum fetální medicíny s.r.o.

18.7.2011 00:22

Kvalitní  (0)    Nekvalitní  (0)

Komerční sdělení: Čeká vás gynekologický zákrok nebo operace? Potřebujete být co nejdříve zase fit? Chcete urychlit vstřebávání otoků a krevních podlitin po operaci a podpořit nekomplikované hojení?