Antikoncepce - zadržování vody

simina návštěvník
  • 60 odpovědí
  • 52 Likes
  • Už mám termín operace

Antikoncepce - zadržování vody

simina  |  Liberecký kraj
  • 60 odpovědí
  • 52 Likes
  • Už mám termín operace
 |  Liberecký kraj
Dobrý den, jsem po 2 porodech a miminko už neplánuji. Zvažuji nyní možnosti antikoncepce. Moji gynekoložkou mi byla doporučena injekce Depo provera, nyní mám druhou dávku (asi 4. měsíc) ale jak jsem postupně začala zjišťovat tak po ní zadržuji vodu. Před jejím užíváním šla těhotenská kila dolů ale nyní...sportuji, jím zdravě, mohu se přetrhnout a váha se nehýbe. Možná díky sportu a zdravé stravě váha stojí, po přečtení zkušeností spousty žen spíše přibíraly.Mám nadváhu, v těhotenství jsem přibrala 32kg a tak je pro mne tato situace zoufalá. Při lymfodrenáži se mi potvrdilo, že tam opravdu ta voda je a tak nyní jen čekám až dozní účinky této antikoncepce, a hledám jinou možnost. Mohla bych Vás poprosit o radu co je v situaci kdy zadržuji vodu nejideálnější?...Nízkohormonální pilulky, tělísko? Nevím si rady a připadá mi, jako by moje dr.neměla příliš přehled o účincích. Děkuji Vám H.
Odborníci v okolí
MUDr. Miloš Debnár
MUDr. Miloš Debnár Basic member
  • 1078 odpovědí
  • 48 Likes
MUDr. Miloš Debnár
MUDr. Miloš Debnár  |  Gynekologie a porodnictví, Šumperk, Oskava
  • 1078 odpovědí
  • 48 Likes
 |  Gynekologie a porodnictví, Šumperk, Oskava
Vhodná by byla antikoncepce s obsahem drospirenonu/rhonya, jangee, yasminelle tbl.atd./.Mají antimineralkortikoidní účinek/odvodňují organismus/.Vybrat si můžete dle ceny preparátu.Pokud máte otoky je důležité interní vyš /vyloučení kardiální etiologie/ dále duplexní UZ cév DKK a provedení trombofilních markerů/ F2, 5/ .
S pozdravem Debnár
MUDr. Vladimír Slavík
MUDr. Vladimír Slavík Basic member
  • 456 odpovědí
  • 59 Likes
MUDr. Vladimír Slavík
MUDr. Vladimír Slavík  |  Gynekologie a porodnictví, Praha
  • 456 odpovědí
  • 59 Likes
 |  Gynekologie a porodnictví, Praha
Dobrý den Simino, na zvážení je antikoncepce s drospirenonem, tj. Yadine nebo Yasminelle, ale asi nejlepší by pro Vás bylo nitroděložní tělísko, tzv. IUD, které neuvolňuje gestagen, nebo i Mirena, neboť gestagenu uvolňuje minimum. Depo Prtoveru vidím jako nejhorší alternantivu, i vzhledem k možné osteoporoze v budoucnosti. Mějte se hezk y, V. Slavík
Litujeme, ale tato diskuse byla pro návštěvníky uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Pokud jste lékař, přihlaste se.

Založte novou diskuzi k tématu Antikoncepce