Antikoncepce a doplňky stravy

(Diskuze k tématu Antikoncepce)

Antikoncepce a doplňky stravy

Dobrý den, beru hormonální antikoncepci Minerva již asi 2 měsíce, která mi vyhovuje svýma i neantikoncepčními účinkama a nemám s ní problémy kromě toho, že se cítím více zavodněná. Na zadržování tekutiny v těle beru tobolky Kopřivy (má se užívat 1 denně na pročistění organismu a odvodnuje), tímto se ptám, zda tyto tobolky můžu užívat i nadále a zda to nemá vliv na antikoncepční účinek? Dále beru vitamíny jako koenzym Q10, ženšen, beta karoten a další tobolky jako jablečný ocet a psylium na dobré stravování a občas beru na lehké projímadla na zácpu, mohu se uklidnit tím, že tyto tablety co užívám (ne všechny denně), že nemají vliv na antikoncepční účinek HA Minervy? Předem děkuji za odpověd. Mineruvu užívám pravidelně a ještě ani jednou jsem nevynechala tabletku ani neměla střevní potíže (průjem, zvracení), ale 5.1 jsem dobrala platičko a zatim jsem menstruaci nedostala. díky za odpoved. M.S.

8.1.2009 00:09

Probíhá odesílání formuláře

Odpověd na Antikoncepce a doplňky stravy / 8.1.2009 0:09

Dobrý den, doplňky stravy, vitamíny, rostlinné přípravky můžete kombinovat i s hormonální antikoncepcí. Na trhu je již k dispozici antikoncepce, při jejímž užívání nedochází k zadržování vody v tělě.
Tato antikoncepce obsahuje místo progesteronu drospirenon - je obsažený např. v HAK Yadine, cena je ale vyšší než u Minervy. S pozdravem MUDr. Tomáš Vrána

8.1.2009 10:05

Kvalitní  (0)    Nekvalitní  (0)

Dobrý den, antikoncepce Minerva je antikoncepce, která způsobuje zadržování tekutin, pakliže se toto objeví, jsou i jiné preparáty, které mají stejné účinky a voda se u nich nezadržuje, všechny vitamínové preparáty a potravinové doplňky, které užíváte nemají vliv na snížení účinnosti antikoncepce Minerva. A poslední problém, co se týká Vaší menstruace, může se stát, že se v pauze pravidelné krvácení nedostaví a neznamená to, že jste těhotná. Pauzu dodržte tak, jak máte a podle pravidelného cyklu nasaďte další plato antikoncepce. pěkný den,MUDr.Michaela Potěšilová.

8.1.2009 10:42

Dobrý den, pokud se cítítevíce zavodněná a přibíváte na váze, je vhodné změnit COC. Ostatní doplňky výživy nemají vliv na účinky antikoncepce, ale pozor na projímadla, musí být používána s dostatečným odstupem po požití COC jinak hrozí možnost otěhotnění. Pokud se menses nedostavila v termínu, doporučuji vyčkat cca 1 týden, udělat si těh. test z moči a navštívit Vašeho gynekologa. S pozdravem Hrochová

12.1.2009 16:49

Dobrý den, chtěla bych se zeptat (navazuji na svůj předešlý dotaz), zda na našem trhu existuje přípravek ve formě antikoncepčních pilulek, který má stejný neantikoncep.účinek jako HA Minerva, respektive, který působí proti nadměrnému hirtuismu, a zároveň nezadržuje tekutiny v těle? HA Minerva mi vyhovuje především i z důvodů, že působí proti hirtuismu a působí dobře na vlasy i pleť.
Předem díky za odpoved.

12.1.2009 23:36

Kvalitní  (2)    Nekvalitní  (0)
RE: Antikoncepce a doplňky stravy

dobrý den,užívám antikoncepci cilest a zároveň potravinové doplňky na oči,koenzym Q10,psylium,proto mám stejnou otázku,jestli neoslabují tyto přípravky účinek antikoncepce?antikoncepci užívám až večer,tj.po užití doplňků stravy.děkuji moc za odpověď.E.K.

22.4.2011 08:02

Komerční sdělení: Čeká vás gynekologický zákrok nebo operace? Potřebujete být co nejdříve zase fit? Chcete urychlit vstřebávání otoků a krevních podlitin po operaci a podpořit nekomplikované hojení?