Antikoncepce proti akné

(Diskuze k tématu Antikoncepce)

Antikoncepce proti akné

Dobrý den, brala jsem 1 rok Diane 35 z důvodu akné, pak jsem na 3 měsíce přestala a poté začala zase se stejnou antikoncepcí, kterou již používám půl roku. Bohužel se mi asi před 3 týdny objevily popraskane žilky na nohou a i bolesti žil, občas byly i velké žíly viditelné, hlavně večer. Nyní jsem po poradě s gynekoložkou dostala antikoncepci Lindynette 20, ale dozvěděla jsem se že má slabý androgenní účinek, protože obsahuje gestoden.Je možné, že se mi akné vrátí? Bojím se, protože jsem se kvůli tomu hodně trápila a půl roku mi trvalo, než se to po prvním vysazení dostalo zase do normálu. Existují i jiné nízkohormonové ATK, které působí proti akné ? Děkuji za odpověď

6.3.2010 19:25

Probíhá odesílání formuláře

Odpověd na Antikoncepce proti akné / 6.3.2010 19:25

Dobrý den,

pleť se nemusí zhoršit po Lindynette jinak e možná náhrada Yadine,Yaz atd celkově HAK má pozitivní vliv na pleť nebot moderní přípravky nemjí androgenní účinky jen že u některých efekt se objeví po delší době

S pozdravem,

MUDr.Ilič

7.3.2010 18:16

Kvalitní  (0)    Nekvalitní  (0)

Komerční sdělení: Čeká vás gynekologický zákrok nebo operace? Potřebujete být co nejdříve zase fit? Chcete urychlit vstřebávání otoků a krevních podlitin po operaci a podpořit nekomplikované hojení?