Mohla jsem se škrábnout?

(Diskuze k tématu Antikoncepce)

Mohla jsem se škrábnout?

Dobrý den, předem se omlouvám, nevím kam bych měla můj dotaz zařadit, tak píšu sem. Chtěla bych se zeptat, zda je možné, že jsem se škrábla. Dnes, když jsem se sprchovala, jsem si "tam" strčila prst a po chvíli ze mě vytekla trochu špinavá voda. Po několika hodinách mě začalo pobolívat břicho v místech vaječníků, jako kdybych měla dostat menstruaci, a i trochu špiním. Břicho mě zatím takhle pobolívalo vždy, když jsem měla menstruaci dostat, ale teď beru HA a dobrat plato mám až v úterý, tudíž menstruovat bych měla až někdy ve čtvrtek. Je to moje první HA i první plato, které beru a četla jsem v letáčku, že se může dostavit slabé krvácení, ale napadlo mě i, jestli jsem se "tam" neškrábla. Nehty mám dlouhé. Je to možná blbý dotaz a budu za blbku, ale mě to tak nějak děsí. Děkuji

6.3.2010 17:28

Probíhá odesílání formuláře

Odpověd na Mohla jsem se škrábnout? / 6.3.2010 17:28

Jinak ještě krvácím od rána z nosu, ale to asi nemá s tím nic společného. Mám slušnou rýmu

6.3.2010 17:50

Kvalitní  (0)    Nekvalitní  (0)

Dobrý den,

k vyločení poranění je nutné vyšetření v zrcadlech u vašého gynekologa,špinění se může objevit v průhu HAK
aníž by bylo závažné.

S pozdravem,

MUDr. Ilič

7.3.2010 18:22

Dobrý den,
v případě, že užíváte svou první HA a ještě jste nedobrala ani první plato je možné, že můžete špinit i během užívání. Pro úplné srovnání cyklu a ustálení hladiny hormonů jsou doporučovány alepoň 3 měsíce užívání.
Na účinnost HA to však vliv nemá, pokud užíváte pravidelně dle návodu.

S pozdravem
Pavlína Smíšková, GynCentrum Praha

8.3.2010 22:24

Komerční sdělení: Čeká vás gynekologický zákrok nebo operace? Potřebujete být co nejdříve zase fit? Chcete urychlit vstřebávání otoků a krevních podlitin po operaci a podpořit nekomplikované hojení?