Dobrý den, chtěla jsem se zeptat. Beru antikoncepci, ale byla jsem nemocná, brala jsem antibiotika, do toho jsem si ještě vzala v jeden den omylem dvě pilulky a pak jsem měla nechráněný styk. Jaká je možnost že jsem těhotná? Tento týden bych měla dostat menstruaci...V případě, že ji dostanu, mám brát antikoncepci dál?Není možné, že bych byla těhotná? Slyšela jsem, že první měsíc ženy klidně menstruují - ale nevím co je na tom pravdy..
Předem děkuji za odpověď.
Antikoncepce a antibiotika
(Diskuze k tématu Antikoncepce)
návštěvník
Probíhá odesílání formuláře
návštěvník
Počet příspěvků: 6
Dobrý den , pokud jste dál brala pilulky tak jak jste mela , tak tu zadne riziko nehrozi.Horsi to muze byt s temi antibiotiky chtelo by to aby jste zde uvedla jak nazev antikoncepce tak i antibiotik,podle toho se da urcit jestli antibiotika muzou mit na antikoncepci nejaky vliv, ale vetsinou nemaji.Ano v prvních mesicich v tehotenstvi je mozne krvaceni, po dobrani tohoto platicka si udelejte normalne sedmidenni pauzu.
návštěvník
Počet příspěvků: 4
Děkuji za odpověď. Antikoncepci mám Qlairu a antibiotika jsem brala Klacid.
návštěvník
Nemusite mit obavy tyto antibiotika vasi antikoncepci nijak neovlivnuje :-)
návštěvník
Děkuji.. ;) :)
návštěvník
Děkuji, jak za odpověď tak za uklidnění..;)
návštěvník
nemáte vůbec zač ..vím jaký to jsou nervy ;-)
návštěvník
Počet příspěvků: 3
Dobrý den.cHtěla jsem se zeptat na totéž.Beru už druhým měsícem antikoncepci v pořádku,ale ted jsem brala antibiotika a dnes jsem si vzala ráno v 8:30 poslední tabletku.A večer jsem měla pohlavní styk(bez kondomu)-jen ta antikoncepce.Může se stát ,že bych mohla otěhotnět,když jsem brala antibiotika?
Antikoncepce se jmenuje: Tri-regol 21+7
Antibiotika: Roxithromycin - ratiopharm (150 mg)
Prosím co nejrychleji o odpověd,předem děkuji .
Dobrý den,
ano antibiotika můžou mít vliv na účinek AK ale praktické riziko je minimální,informace v letáčku slouží také jako ochrana výrobce v případě soudní žaloby od strany uživatelek,tak že jistotu absolutní nemůžete mít ale
pravděpodobnost je velice malá.
S pozdravem,
MUDr Ilič
návštěvník
Počet příspěvků: 1
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat zda se snižuje účinost antikoncepce když užívám antibiotika. Antikoncepci mám Lindinete 20 a antibiotika mám Duomox 750.
Děkuju za odpověď.
návštěvník
Počet příspěvků: 15
Dobrý den, přecházím z antik. milligest na antik. qlairu. momentálně mám 7 denní pauzu a v neděli bych měla začít poprvé qlairu užívat. Včera jsem ovšem dostala vysoké horečky a k tomu antib. Augmentin. Chtěla bych se zeptat, jaká je snášenlivost augmentinu a qlairy, jestli se nezvýší riziko otěhotnění nebo jestli tento měsíc antik. uplně vynechat a začít až měsíc následnující? děkuji za odpověď.
Dobrý den,
Váš stav a antibiotika můžou snížit koncentrací Qlairy tak že ochrana nebude efektivní ano je možné úplně vynechat a začít I den menstruace po uzdravení,
S pozdravem,
MUDr Ilič
návštěvník
Děkuji za odpověď, chtěla bych se zeptat však ještě na jednu otázku a to, že pokud začnu přesto tu HA brát, doberu antib., tak za jak dlouho po dobrání antib. budz zcela qlairou chráněná? HA začnínám po 7denní pauze brát v neděli (30.1.) a antib. doberu v úterý 1.2. není tak zbytečné vynechat celý měsíc HA? děkuji
Dobrý den,
cca po X tbl.,
S pozdravem ,
MUDr Ilič
návštěvník
Dobrý den, během chřipky mi začal téct z prsou kalný výtok, může to být vedlejší účinek antibiotik? Beru i HA. Je nutná návštěva lékaře? děkuji
Dobrý den,
nemusite se ihned obávat ale jistě je dobré navištívt ošetřujícího lékaře.,
S pozdravem,
MUDr Ilič
návštěvník
Počet příspěvků: 2
Dobrý den,
chtěla bych se zeptat. Beru již pár let antikoncepci Minerva a poprvé v životě jsem užívala antibiotika, která se jmenují Azibiot (3 tablety). Pochopitelně mám stejný dotaz, jako většina žen. Je tu možné riziko otěhotnění, změny účinnost antikoncepce, atd. jestliže došlo k jinak nechráněnému pohlavnímu styku (antibiotikum jsem vzala poslední v neděli ráno, antikopcepci v neděli večer a další den došlo ke styku)? V informačním letáku antibiotik není nic zmíněno k této problematice. Předem děkuji za odpověď
Dobrý den,
ano antibiotika můžou snížit vstřebávání antikoncepce a proto je to obecné upozornění v letáčku s kontracepci,u koho k tomu dojde to nelze řící předem ale je to ojedíněle ,
S pozdravem
MUDr Ilič....efekt kontracepce leze sledovat na transvaginálním UZ
návštěvník
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jaký vliv má antibiotikum Dalacin (v příbalovém letáku o antikoncepci nebyla zmínka) na již léta užívanou antikoncepci Minisiston. Antibiotikum jsem užívala od středy do soboty, přičemž jsem v pátek dobrala antikoncepci a nastala 7 denní pauza. Zajímalo by mne, zda je nutné po této pauze používat i jinou metodu antikoncepce. Předem děkuji za odpověď. Pavla
návštěvník
Dobrý den. Dnes mi lékař předepal lék Azibiot 500 mg. V příbalovém letáku se ale nepíše o snášenlivostí s antikoncepcí. Potřebovala bych vědět, jak to tedy je. Beru antikoncepci Triregol 21+7. Předem děkuji za odpověď.
návštěvník
Dobrý den,mám na vás obrovskou prosbu.Užívám dva roky antikoncepci Lindynette.Ted jsem dostala zánět močového měchýře a na to mi paní doktorka nasadila antibiotika Gyrablock 400. V příbalovém létačku není o antikoncepci ani zmíňka. Když jsem začala antibiotika brát vysadila jsem antikoncepci a poté jsem měla nechráněný pohlavní styk.Včera jsem měla dostat menstruaci a nedostala jsem jí.Mohu se zeptat jak moc působí tyto antibiotika na antikoncepci a jaká je pravděpodobnost,že jsem v jiném stavu.A je možné,aby se mi menstruace zpozdila kvůli nastydnutí?? Mnohokrát děkuji.
návštěvník
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, beru antibiotika - Penbene už 14 dní a užívám antikoncepci - Lunafem. Mají antibiotika vliv na antikoncepci? A pokud ano, jak dlouho cca mají vliv po dobrání antibiotik?
Děkuji za odpověď. :)
návštěvník
dobrý den, užívám antikoncepci YAZ a antibiotka Amoksyklan, chci se zeptat, zda se tyto léky nějak ovlivňují, pohlavní styk jsme totiž měla, v příbalovém letáčku ale nic o oslabení účinku HA nepíšou. Nyní jsem antibiotika dobrala a peru se s kvasinkami, které bohužel dostanu po každých antibiotikách, takže lékaře budu muset zase navštívit. Děkuji za odověď
návštěvník
Dobrý den,
chtěla bych se také zeptat. Beru antikoncepci Yaz a ted jsem začla brát antibiotika Ospen.Jak moc je snížené působení antikoncepce ?
Předem děkuji za odpověď.
návštěvník
Dobrý den,chtěla bych se zeptat beru antikoncepci Lindynette 20 a ještě 2 dny dobírám antibiotika Cotrimoxazol AL forte,chtěla jsem se zeptat jak velké je u této kombinace riziko otěhotnění? :) Děkuji
návštěvník
Beru to samé..Připojoju se s dotazem
návštěvník
Dobrý den,beru antikoncepci Lindynette 20 a ještě 2 dny dobírám antibiotika Cotrimoxazol AL forte,chtěla jsem se zeptat jak velké je u této kombinace riziko otěhotnění? :) Děkuji
návštěvník
Dobrý den Měla bych dotaz, dnes jsem dostala antibiotika AZITROMYCIN Sandoz 500 mg (je to pouze na 3 dny) a beru i antikoncepci Stodette Chci se zeptat, zda se tyto léky nějak ovlivňují?? Tedy, jak dlouho nemám mít pohlavní styk (pokud mám antibi. Na 3 dny) a za jak dlouho tyto antibiotika přestanou negativně působit na moji antikoncepci. Děkuji za odpověď
návštěvník
Dobrý den Měla bych dotaz, dnes jsem dostala antibiotika AZITROMYCIN Sandoz 500 mg (je to pouze na 3 dny) a beru i antikoncepci Stodette Chci se zeptat, zda se tyto léky nějak ovlivňují?? Tedy, jak dlouho nemám mít pohlavní styk (pokud mám antibi. Na 3 dny) a za jak dlouho tyto antibiotika přestanou negativně působit na moji antikoncepci Děkuji za odpověď
návštěvník
Dobrý den Měla bych dotaz, dnes jsem dostala antibiotika AZITROMYCIN Sandoz 500 mg (je to pouze na 3 dny) a beru i antikoncepci Stodette Chci se zeptat, zda se tyto léky nějak ovlivňují?? Tedy, jak dlouho nemám mít pohlavní styk (pokud mám antibi. Na 3 dny) a za jak dlouho tyto antibiotika přestanou negativně působit na moji antikoncepci Děkuji za odpověď
návštěvník
Počet příspěvků: 5
dobrý den, užívám antibiotika xorimax, mohou nějak ovlivnit antikoncepci Chloe ??
návštěvník
Počet příspěvků: 5
Dobrý den, úžívám antikoncepci Chloe, teď už pátý den beru antibiotika xorimax a ještě nějaký den brát budu, mají nějaký vliv na antikoncepci?
návštěvník
dobrý den,chtěla bych se zeptat beru antibiotika doxybene a užívám antikoncepci lunafem..vím,že antibotika snižují spolehlivost a že se musím chránit ještě jinak ale po jakou dobu se mám ještě chránit ? antibiotika sem nedobrala..prosim o radu..dekuji
návštěvník
Dobrý den, chci se zeptat, beru pravidelně gestagenní minipilulky (Azalia) ale ted sem 3 a půl dne brala antibiotika Amoksiklav. Kolik dní musím počkat, až mi bude antikoncepce zase plně účinkovat? Děkuji
návštěvník
Dobrý den i já se chci zeptat. Beru HA Lindynette a ATB amoksiklav. Beru to již 5 den na zánět nosních dutin a objevila se mi vaginalni mykoza, ATB budu brat ještě 9 dní, není zbytečné to začit léčit hned nebo až po ATB? Teď piji čaj na ženske problémy a používám na vnějšek vaginy canesten krém, ale moc to nepomáhá. A chci se zeptat jestli má moje HA vliv na ATB. Děkuji!
návštěvník
Dobry den,beru AK Minervu a antibiotika se jmenuje Gyrablock 400 Norfloxacinum,muze toto antibiotikum ovlivnit ucinost AK.Po dobu brani antibiotik jsem mela nechraneny sex,je moznost otehotneni?Diky za odpoved
Dobrý den,
možnost otěhotnění je malá ale nelze ji vyloučit a proto se dop. kondom po
dobu braní ATB,no v každem případě je třeba sledovat to ale i přesto že je riziko velice malé a je zcela individuální,
S pozdravem,
MUDR Ilič
Dobrý den,
možnost otěhotnění je malá ale nelze ji vyloučit a proto se dop. kondom po
dobu braní ATB,no v každem případě je třeba sledovat to ale i přesto že je riziko velice malé a je zcela individuální,
S pozdravem,
MUDR Ilič
návštěvník
Dobry den,beru AK Minervu a antibiotika Gyrablock 400 Norfloxacinum.Snizuje ucinky AK?V dobe brani antibiotik jsem mela nechraneny pohlavni styk.Je moznost otehotneni?
Predem diky za odpoved
Dobrý den,
možnost gravidity je minimální a závisí také na jiných faktorech, no nelze ji zcela vyloučit a proto je v letáčku toto upozornění.
S pozdravem,
MUDr. Ilič
návštěvník
Dobrý den, chtlě jsem se zeptat beru už několik let pravidelně antikoncepci Chloe bohužel jsem, ale nemocná a lékař mi předepsal antibiotika Ospamox 1000 mg. Ptala jsem se jestli snižují účinnost HA a bylo mi řečeno, že tak jako všechny antibiotika. Chtěla jsem se právě zeptat jak moc snižují účinnost a po jakou dobu se budu muset po dobrání chránit jinak? Nebo spíš kdy začne být antikoncepce znova účinná? Nebo nemají vliv tyto antibiotika na moji antikoncepci?
návštěvník
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, když beru antikoncepci Lindynette a ted mám zánět spojivek, tak sem dostala kapky do očí, které jsou antibiotika, může to nejak poškodit funkci antikoncepce? .. děkuji
návštěvník
Dobrý den,
Už pátý den beru antibiotika. O víkendu jsem měla s přítelem pohlavní styk (bez kondomu) jen antikoncepci. Je možné, abych otěhotněla, když jsem brala antibiotika?
Antibiotika - V - Penicilin 1,2 mega biotika
Antikoncepce - Pramino 28
Předem děkuji za rychlou odpověď.
návštěvník
Dobrý den,
chtěla bych se zeptat, zda antibiotika Ciprinol 500 ovlivňují antikoncepci Lindynette 20.
Předem děkuji.
návštěvník
Dobrý den,
zajímalo by mně, zda antibiotika Ciprinol 500 ovlivňují antikoncepci Lindynette 20.
Předem děkuji.
návštěvník
Dobrý den, mám stejný problém a prosím o radu. Beru HA Femoden a tento týden od pondělí do pátku jsem brala po 8 hodinách antibiotika na zánět močového měchýře Nitrofurantoin. Je možné, že tato antibiotika snižují zánět mé antikoncepce? Mám se nějakou další dobu chránit ještě jinak? Slyšela jsem, že 14 dnů po dobrání antibiotik by se měla žena chránit ještě jinak...
Děkuji moc za odpověď.
návštěvník
Dobry den,beru antikoncepci YAZ a antibiotika V-Penicilin. Mela jsem dnes nechraněný styk. V neděli mi skončila menstruace. Jake je riziko tehotenstvi?
návštěvník
Jak velká možnost otěhotnění je při braní pilulek yaz s antibiotiky V-Penicilin? V neděli mi skončil menzes a dnes jsem mela nechraneny styk. Prosim o rychlou odpoved. Dekuji.
návštěvník
Dobrý den,Ráda bych se zeptala čím může být zapříčeněn můj problém....za posledního půl roku jsem navštívila moji gynekoložku 3krát stím,že mě po pohlavním styku svědí a pálí pochva...vystřídala jsem už troje mastičky a různé globule ale pořád nic..doktorka mi řekla že zánět uvnitř nemám,jen na povrchu,když se při pohlavním styku prokrvím tak mě to pálí.Vážně si už nevím rady,dost nám to s přítelem komplikuje život.Prosím o radu co dělat.Děkuji
návštěvník
Dobrý den, zajímalo by mne, jestli (a na jak dlouho) snižují antibiotika xorimax(na angínu) účinnost antikoncepce Minerva.A zda mohu mít v průběhu braní těchto antibiotik pohlavní styk. Děkuji za odpověď
návštěvník
Dobrý den,
užívám HA Mirelle a nyní mi lékařka předepsala na zánět močového měchýře antibiotika Zinnat. Mohou tato antibiotika mít nějaký vliv na účinnost hormonální antikoncepce?
Děkuji!
Hrochová
návštěvník
Dobrý den, chtěla bych se zeptat beru antikoncepsi yaz už několiik měsíců a v pondělí jsem začala brát antibiltika Doxybene až do čtvrtka...jak dlouho musim počkat abych byla zase chráněná antikoncepcí????? předem dekuji za odpoved
návštěvník
Dobrý den chtěla bych se zeptta beru antikoncepci yaz už několik měsíců ..a v Neděli jsem začala brát antibiltika Doxybene až do čtvrtka jsem je brala kdy už můžu mít pohlavní styk bez kondomu nebo jiných potřebných ochran kromě antikoncepce?? kdy už budu normálně chráněná? dekuji za odpoved
návštěvník
dobrý den chci se zeptat beru antikoncepci yaz už nekolik mesícu a v nedeli jsem začala brát antibiltika Doxybene až do čtvrtka kdy už budu moct mít pohlavní styk bez ochraných pomůcek krom antikoncepce..dekuji za odpoved
návštěvník
Dobrý den, užívám hormonální antikoncepci Tri-Regol, ale onemocněla jsem a musím užívat antibiotika Nolicin. Chci se zeptat, jestli v tomto případě mají antibiotika vliv na antikoncepci, kterou užívám a jestli se mám chránit i nějak jinak?
Děkuji za odpověď.
návštěvník
Dobrý den, užívám hormonální antikoncepci Tri-Regol, ale onemocněla jsem a musím užívat antibiotika Nolicin. Chci se zeptat, jestli v tomto případě mají antibiotika vliv na antikoncepci, kterou užívám a jestli se mám chránit i nějak jinak?
Děkuji za odpověď.
Dobrý den,
pokud nebudete špinila nebo krvácela tak pravděpodobně Nolicin nebude snížovat antikoncepci.
S pozdravem,
MUDr Ilič
návštěvník
dobry den,pravidelne uzivam antikoncepci ARTIZIA a nyni jsem uzivala 3 dny antibiotika AZIBIOT 500... chtela jsem se zeptat jak dlouho budou pusobit (jestli vubec pusobi) antibiotika na antikoncepci... predem dekuji za odpoved
Dobrý den,
někdy ATB můžou snížit hladinu HA v krvi, ne vždy a proto se radí opatrnost kdy a u koho se to stane nelze říci předem,jedna se spíše o soudní záležitost aby nedošlo k žalobám než o skutečnou hrozbu,
S pozdravem,
MUDr Ilič
návštěvník
dobre, dekuji za odpoved:)
návštěvník
Dobrý den,
snažíme se s manželem o miminko. Nyní mi lékař předepsal na infekci průdušek antibiotika Klacid SR. V příbalovém letáku je uvedeno, že při závažných důvodech se tento lék smí užívat i v těhotenství. Můžeme tedy pokračovat ve snaze o miminko i během užívání těchto ATB? Může dojít k poškození plodu při otěhotnění během užívání Kladid SR?
děkuji za radu a přeji hezký den
Magda
návštěvník
Dobrý den,
chtěla bych se zeptat. Je mi 20 let a minulý a předminulý týden jsem měla problémy se zánětem u zubu moudrosti a na to mi zubaři nasadili antibiotika "Dalacin", které jsem užívala zhruba týden.
Tuto neděli jsem dobrala poslední antibiotikum a měla i pohlavní styk. Užívám antikoncepci "Mercilon" již asi dva roky. Momentálně mi zbývá asi týden do dobrání platíčka, ale nečekaně jsem začala krvácet.
Myslíte, že je to normální? A nemohlo se stát, že bych v kombinaci s antibiotiky mohla otěhotnět? U těch antibiotik v příbalovém letáčku nic zmiňovaného nebylo, tak jsem to neřešila, ale teď začínám mít obavy.
Děkuji za odpověď
Dobrý den ,
pokud jste to tak brala myslím si že můžete být celkem v klidu,no pro jistotu si udělejte těhotenský test z ranní moči.
S pozdravem,
MUDr Ilič
návštěvník
Dobrý den. Mám problém a nevím jak se zachovat a co dělat. Před týdnem jsem dobrala silná antibiotika(16.10) a v tu dobu jsem brala i antikoncepci (Minervu). V uterý(18.10) jsem si vzala posledni pilulku z platíčka a teď ještě beru Forcan-150. V pátek(21.10) jsem spala s přítelem a ejakuloval do mě. V neděli (23.10) jsem měla dostat menstruaci ale nedostavila se. Mohly ty antibiotika zpozdit menstuaci nebo se mám obávat že jsem těhotná?? Děkuji za odpověď .
Dobrý den, ano ATB můžou mít vliv na HK a proto si udělejte těhotenský test z ranní moči, ne můžete být celkem klidná pravděpodobnost těhotenství je malá,
S pozdravem,
MUDr Ilíč
návštěvník
děkuji za opověď... Koupila jsem si GS Mamatest 10. Po jak dlouhé době bych si test měla udělat?
Ihned a pak opakujte za týden
návštěvník
Dobrý večer,mám dotaz beru antibiltika Augmentin 2 gramy denně.Dnes jsme měli s přítelem pohlavní styk a prasknul nám kondom.Kvůli antibiltikám jsem musela před měsícem vysadit antikoncepci.Mohu z toho otěhotnět,jsme z toho docela nervozní.Děkuji za odpověď.
návštěvník
dobrý den, chtěla jsem se zeptat jestli ovlivňují antibiotika xorimax antikoncepci pramino, v letáčku u antibiotik jsem nic o ovlivnění nenašla předem děkuji za odpověd.
návštěvník
dobrý den
chtěla jsem se zeptat jaký mají vliv antibiotika Xorimax na antikoncepci Pramino, v příbalovém letáku u antibiotik jsem žádné ovlivnení nenašla. predem děkuji za odpoved nikol
návštěvník
Dobrý den,
beru antikoncepci REGULON, při níž mám nasazené antibiotika DEOXYMYKOIN. Zajímalo by mě zda můžu při této kombinaci otěhotnět.
návštěvník
Dobrý den, chtěla bych se zeptat. Beru antikoncepci YAZ (aktivní pilulky) a dostala jsem antibiotika Augmentin 625 mg. Po dobrání antibiotik jsem měla nechráněný pohlavní styk asi více než po 50 hodinách. Chci se zeptat jaká je možnost otěhotnění.
Předem Vám děkuji za odpověď.
návštěvník
Dobrý den,
chtěla bych se zeptat, jestli antibiotika Xorimax 500mg ovlivňují účinek antikoncepce YAZ a pokud ano, za jak dlouho po dobrání ATB budu opět plně chráněná?
Děkuji za odpověď..
Bára
návštěvník
Mám antikoncepci Katya a antibiotika Xorimax 250. Může to ovlivnit účinnost antikoncepce? V lékárně mi řekni, že po 2-3 dnech od začátku užívání antibiotik by se měla hladina hormonů ustálit a neměl by být problém. Ale i tak se chci raději ujistit. Děkuji
návštěvník
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat. Beru antikoncepci Lindynette 20, ale před několika dny jsem dostala angínu a lékařka mi předepsala V Penicilin. Může něják ovlivnit HA? Četla jsem, že některá antibiotika mohou snižovat účinnost HA, ale v příbalovém letáku antikoncepce, kterou užívám, je krom některých sedativ aj. uvedeno i antibiotikum (rifampicin a ampicilin). Mohu tedy důvěřovat tomu, co je psáno na letáčku a nemít při pohlavním styku strach? Neovlivňuje V Penicilin HA Lindynette 20?
Předem moc děkuji za odpověď.
návštěvník
Dobrý den chtěla jsem se zeptat beru anitkoncepci chloe a právě mám anitibiotika Nolicin ale tenhle týden mam pauzu a cekam az dostanu menstruaci mela jsem pohlavní styk a ted mam strach ze mohu byt tehotna dekuji za odpoved
I v týdnu, kdy se antikoncepce neužívá, je žena chráněna. Co se týká antibiotik, některá antibiotika účinek hormonální antikoncepce opravdu snižují. Přímý vliv na snížení účinku antikoncepce mají antibiotika, která se užívají vzácně, například při léčbě tuberkulózy. Jsou totiž metabolizována v játrech pomocí stejných enzymů, které potřebují využít i hormony obsažené v antikoncepci. Jiná antibiotika mohou zase ovlivnit mikroorganismy v trávicím traktu a snížit tak množství vstřebaných hormonů. Pokles hormonálních hladin se projeví většinou špiněním nebo slabým krvácením v průběhu cyklu. Pokud se to stane, doporučuje se po zbytek cyklu užívat ještě další antikoncepční metodu
návštěvník
Dobrý den...název je má otázka...beru antikoncepci Lindinete a antibiotika byla na zánět děložního čípku (bohužel nevím název,byly to tři pilulky.Měla jsem vzít dvě naráz. To jsem udělala,ale já vzala i druhý den ten třetí) Poté jsem normálně brala H.A. Pohlavní styk po týdnu.
Je riziko,že jsem byla nechráněná?
Děkuji
Lucie
návštěvník
Dobrý den,
chtěla bych se zeptat, zda antibiotika Xorimax působí na antikoncepci Jeanine. V příbalovém letáčku o tom nic nepsali, antikoncepci beru pravidělně (a již 5 let), ale teď se začínám bát..
Děkuji za brzkou odpověď!
návštěvník
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jestli antibiotika Xorimax ovlivňují antikoncepci Microgynon a pokud ano, tak jak dlouho po doužívání těchto antibiotik mám používat ještě jinou ochranu? děkuji za odpověď.
návštěvník
Dobrý den, chci se zeptat, jestli ATB Zinnat 500 ovlivňuje činnost antikoncepce Lindynette 20? Devátý den užívání Lindynette jsem začala brát ATB (na 5 dní po 12 hodinách). Je nutné se chránit ještě jinou metodou, popř. jak dlouho? Děkuji za odpověď
návštěvník
Dobry den,
mam podobny dotaz. Mela jsem nechraneny pohlavni styk rano, beru antikoncepci YAZ a odpoledne jsem dostala od lekare antibiotika,ktera jsem zacala hned ted den uzivat. Je mozne, ze by antibiotika ovlivnila moji antikoncepci a mohla bych otehotnet?
Dekuji za odpoved.
návštěvník
Dobrý den,chtěla jsem se zeptat.Beru antikoncepci Minerva a od včerejška užívám V-Penicilin 1,2mega biotika a dnes jsem měla nechráněný sex.Můžu otěhotnět?předem děkuji moc za odpověď
Dobrý den,
ano teoretické riziko je a proto použivejte a i kondom,
S pozdravem,
MUDr Ilič
návštěvník
Dobrý den,
minulý týden jsem 5dní užívala antibiotika Nitrofluraintoin na zánět močového měchýře. Antikoncepci (Adelle) jsem brala standartně, po pár dnech užívání antibiotik jsem začala krvácet, což trvalo skoro týden. Nyní, týden po dobrání antibiotik, jsem měla nechráněný styk. Chtěla bych se zeptat, zda-li mají tyto antibiotika vliv na antikoncepci (vzhledem ke krvácení předpokládám že ano) a zda-li hrozí riziko otěhotnění. Díky za odpověď, Lucie.
Dobrý den,
myslím si ža praktický to nemá význám..
S pozdravem,
MUDr Ilíč
návštěvník
Dobrý den, chtěla bych se prosim Vás zeptat, brala jsem od neděle do čtvrtka antibiotika Doxybene, od soboty do středy jsem měla normální menstruaci podle plánu, chtěla jsem se zeptat za jak dlouho už antibiotika nemají na prášky vliv. Antikoncepci mám Chloe. Předem děkuji za odpověď.
návštěvník
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat. Beru antikoncepci Tri - regol, již před čtyřmi týdny mi byly nasazeny antibiotika KLACID 250, po te co jsem využívala dvě balení mi byly nasazeny antibiotika BISEPTOL na akutní zánět močových cest, které sem užívala 4 dny a poté jsem dostala antibiotika s názvem zetamac, nevím jestli je více druhů, ale tyto antibiotika obsahovali jen jediný prášek, který se rozpustí ve vodě a je to jednorázový lék, který vydrží v těle po dobu jednoho měsíce. Hrozí tu nějaké riziko otěhotnění?
návštěvník
Dobrý den, beru antikoncepci Regulon a dnes jsem dostala atb Klacid sr 500 mg, chtěla bych se zeptat jestli tyhle atb ovlivní mojí HA? Jedna slečna se tu na to sice už ptala, ale měla jinou HA. V lékárně mi řekli, že se v letáku o tom nic nepíše, ale že všeobecně atb HA ovlivňuje. Udělala bych si jinak sedmidenní pauzu, ale ta mi bohužel před dvěma dny skončila. Mám se chránit ještě jinak?
návštěvník
Dobrý den, chtěla bych se zeptat jestli lék CIPLOX 500, ovlivnují účinnost hormonální antikoncepce. Beru HA YAZ
Děkuji za odpověď
návštěvník
Dobrý den, už 2 měsíce PRAVIDELNĚ bez vynechání beru antikoncepci Minervu. Tento týden mi byla předepsána antibiotika Doxybene, nevybrala sem všech 10 tablet, jenom 6. Poslední sem měla v pátek a v neděli jsem měla nechráněný sex. Je tady nějaké riziko otěhotnění? Moc děkuju za odpověď
návštěvník
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, používám antikoncepci Regulon už 2 roky,ale onemocněla sem a mám antibiotika xorimax. Ovlivňují antibiotika účinek antikoncepce? předem děkuji za odpověď
návštěvník
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat zda se snižuje účinost antikoncepce když užívám antibiotika. Antikoncepci mám Lindynette 20 a antibiotika mám Duomox 750.
Děkuju za odpověď.
návštěvník
Dobrý den, zajímalo by mě jestli mohu při užívání antibiotik (nitrofurantoin ratiopharm) do solárka.
návštěvník
Dobrý den, chtěla jsem se Vás zeptat na kombinaci DUOMAXU a HA triqular.
Před týdnem jsem měla pohlavní styk (nechráněný) a brala jsem antibiotika. Teď mám velké obavy. Gynekologem mi bylo kdysi řečeno, že antibiotika neovlivňují HA. Všude ale čtu pravý opak. Za dva měsíce mám jít k moři, tak i má otázka směřuje k tomu, že kdybych měla po potratu zda je vhodné jezdit na dovolenou k moři. Děkuji Eva
návštěvník
Dobrý den,
užívám antikoncepci Lindinette 20 a 14 dní beru antibiotika první týden Penbene 1500000 a teď Ospen 1000. Začala jsem mít silné bolesti břicha, a tak mě napadlo, jestli nemůžu být těhotná, jelikož při prvním prášku antikoncepce po pauze jsem měla nechráněný sex a přítel v tomto selhal.
Děkuji za odpověď.
návštěvník
DObrý den mám stejný dotaz,brala jsem antikoncepci:Logest a doktorka mi napsala antibiotika:Biseptol a poté taky Nitrofurantoin. moc děkuji
návštěvník
Dobrý den. Chtěla bych se zeptat jaká je pravděpodobnost, že bych mohla být těhotná když beru antikoncepci ARTIZIA a antibiotika DUOMOX 500 a měla jsem nechráněný styk. Předem děkuji za odpoveď
Dobrý den,
ATB můžou snmížit účinost antikoncepce a zda se to stane konkrétně u Vás to nikdi neví no pravděpodobnost je malá.Jdyž tak si udělejte gravid test z ranní moči za jeden týden,
S pozdravem,
MUDr Ilíč
návštěvník
Dobrý den, chtěla bych se zeptat. Užívám antikoncepci jangee a při užívání jsem zároveň brala antibiotika Terfimed 250 na nehtovou mykozu, proběhl sex, je tady nějaká pravděpodobnost, že bych mohla být těhotná ??? Předem děkuji za odpověď
návštěvník
Dobrý den,
před týdnem jsem dobrala antibiotika Cefzil a beru antikoncepci Katya a chtěla bych mít pohlavní styk s přítelem je tu nějaká možnost, že by byla antikoncepce i po týdnu dobrání antibiotik jako nějak porušena? Že bych mohla i tak otěhotnět? Nebo už je to v pořádku a můžu mít nechráněný styk?
Děkuju za odpověď :)
návštěvník
Dobrý den, brala jsem antibiotika Triprim 200 mg přes dobu menstruace, v pátek jsem začala brát nové platíčko antikoncepce Mercilon. Antibiotika jsem pak dobrala v úterý. Ovlivňují se tyto chemoterapeutika a má antikoncepce?
návštěvník
Dobrý den,chtěla bych se zeptat..pokud užívám antibiotika-penicilin a i antikoncepci-minerva...je ohrožen nějak účinek antikoncepce? Děkuji
návštěvník
Dobrý den..mám otázku. V pátek jsem začala brát antikoncepci Vreya po 7 denní pauze,ale v ten samý den jsem začala brát i antibiotika Biseptol 480. Chci se tedy zeptat..myslíte že tyto antibiotika utlumily funkci antikoncepce?
Spala jsem s přítelem v neděli večer a to byl druhý den po užívání obojích léků.
Děkuji moc za odpověď
Dobry den
ano teoreticky to muze byt q proto berte zaroven kondom
jinak je nizke riziko.
S pozdravem.
MUDr.Ilic
návštěvník
dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda antibiotika gurablock ovlivňují HA logest, brala jsem antibiotika v posledních sedmi dnech před pauzou, ted už 8 dní opět beru antikoncepci. Je nutné ještě používat bariérovou antikoncepci? Mockrát děkuji
návštěvník
Dobrý den, do neděle jsem ležela s nachlazením, užívala jsem kapky Pamycon. Jsou to prý antibiotika a ještě Zertex, proti alergiím. Beru antikoncepci Lunafem, přesně týden. Rádi bychom si s přítelem udělali hezký víkend, bude účinnost antikoncepce snížena nebo ne? Prý některá antibiotika účinnost nesnižují, záleží také na druhu HK a z nachlazení, které také účinnost snižuje, jsem se již dostala.
návštěvník
Dobrý den
beru skoro tři roky antikocepci Katya a na nastydnutí jsem dostala antibiotika Duomox 1000. Po třech dnech jsem měla nechráněný styk, brala jsem obojí. Může to mít vliv? Děkuji za odpověď.
Komerční sdělení: Čeká vás gynekologický zákrok nebo operace? Potřebujete být co nejdříve zase fit? Chcete urychlit vstřebávání otoků a krevních podlitin po operaci a podpořit nekomplikované hojení?