Postkoitální kontracepce

(Diskuze k tématu Antikoncepce)

Postkoitální kontracepce

Dobrý den, manželovi sklouzl po vyvrchlení prezervativ, ke styku došlo přesně v den mé ovulace. Zhruba za 34 hodin (po víkendu) jsem spolkla 4 tablety nějaké antikoncepce, které mi dal můj gynekolog zapít v jeho ordinaci, a další 4 tablety mi dal s sebou domů, abych je za 12 hodin znova spolkla. Název tablet nevím. Za 10 hodin po požití první dávky jsem začala kolabovat, nemohla jsem dýchat, strašné tlaky a křeče v břiše, třepot, zimnice, nevolnost, průjem, nohy nesloužily..(před 15 lety po porodu prvního syna mi byla doporučena HA, a po lékařském zvážení mého zdravotního stavu ji dál nemohu užívat, nesnáším ji)...takže jsem si další dávku 4 tablet po 12ti hodinách odmítla vzít, byla jsem přesvědčená, že když v tomto strašném stavu spolknu další pilulu, že to určitě nepřežiju. Chtěla jsem se Vás zeptat na Váš názor, jestli pouze 4 tablety při případném otěhotnění stačily zamezit těhotenství? Předem děkuji za odpověď a přeji pěkný den, Renáta

25.8.2010 17:19

Probíhá odesílání formuláře

RE: Postkoitální kontracepce

Dobrý den, tak to vám bohužel nikdo nezaručí, ale je správné, že jste další tablety nevzala a dejte si na tyto tablety pozor, zřejmě šlo o poměrně vážnou alergickou reakci a příště by mohl být průběh ještě horší.. vážné alergické reakce ohrožují pacienta na životě. Nyní vám nezbývá než čekat.

27.8.2010 20:58

Kvalitní  (0)    Nekvalitní  (0)

Komerční sdělení: Čeká vás gynekologický zákrok nebo operace? Potřebujete být co nejdříve zase fit? Chcete urychlit vstřebávání otoků a krevních podlitin po operaci a podpořit nekomplikované hojení?