Vynechaná tableta

(Diskuze k tématu Antikoncepce)

Vynechaná tableta

Dobrý den,
užívám antikoncepci Yasminelle již několik roků a to vždy pravidelně.
Bohužel tento týden tomu tak nebylo. S menstruací jsem začala v sobotu (10.7.)a nové balení začala užívat v pondělí (večer 12.7.), užila jsem pondělní a úterní tabletku, bohužel středeční jsem zapomněla, čtvrteční jsem užila bohužel až v pátek ráno (do 12 hodin ode standardní doby užití). Pohlavní styk jsem měla ve středu, menstruaci jsem již neměla a ani nedošlo k ejakulaci do pochvy.
Chtěla bych se zeptat, jak velké je riziko otěhotnění a po jakou dobu je nutné se chránit, za jak dlouho bude antikoncepce opět účinná. Děkuji za odpověď.

16.7.2010 11:04

Probíhá odesílání formuláře

RE: Vynechaná tableta

Dobřý den

myslím si že riziko je velice nízké a o učninnosti HA lze mluvit jedině po vaginálním UZ dle mých zkušenosti když to stane jako Vám tak na UZ se obraz nemění

S pozdravem,
Ilič

16.7.2010 11:19

Kvalitní  (0)    Nekvalitní  (0)
RE: RE: Vynechaná tableta

Dobrý den, pane doktore,

děkuji za Vaši odpověď. Jestli jsem to pochopila správně, dokud nedoberu poslední tabletu \"platíčka\" s následným dostavením krvácení, neudělám si těhotenský test, jistá si být tím, že těhotná nejsem, nemohu... A o účinnosti antikoncepce lze hovořit až s novým balením. Nebo je už opět, např. po pravidelném sedmidenním užívání, opět účinná?

Děkuji.

16.7.2010 11:47

Jestli že chcete mít jistotu tak je nutné provést UZ s vaginální sondou..jinak na 99 procent funguje již ted

S pozdravem MUDr Ilič

16.7.2010 13:15

Dobrý den chtěla sem se zeptat, beru antikoncepci Belara a pred týdnem ve středu sem jsi zapoměla vzít prášek ale další den sem ho taky nevzala a pokračovala sem dále v obvyklem braní prášku v mém daném čase a za týden od toho dne co jsem zapoměla užít prášek sem měla nechráněný pohlav.styk (bez kondomu) s přítelem. Jaké je riziko otěhotnění ? Děkuju a odpověd :)

22.7.2011 13:47

Dvě vynechané tabletky...

Dobrý večer. Prosím o radu. Beru antikoncepci YAZ. Podařilo se mi první týden zapomenout na 5. a následující týden na 9. pilulku v pořadí. Jaké podle Vás je riziko otěhotnění? (Vynechané pilulky jsem dodatečně nebrala, pohlavní styk jsem měla v době vynechaní v obou případech).
Děkuji za odpověď.

10.8.2011 22:04

Vynechání tablety

Dobrý den , v 2 balení, 3. týdnu jsem zapoměla užít pilulku. Proto jsem se rozhodla pokračovat bez pauzy v dalším tedy 3. balení. ( tak jak stojí v příbalovém letáčku) Jenže zapoměla jsem 3. plátýnko doma a byla jsem celý den v práci. Když jsem domů přišla unavená uplně jsem na to zapoměla. Takže jsem užila pilulku až druhý den hned ráno co jsem si na to vzpoměla. To znamená že ten první den kdy jsem měla začít brát 1. pilulku z 3. balení kvůli zapomenutí tabletky v 3. týdnu z 2. balení, jsem si nevzala. Pohlavní styk jsem měla poslední den v užívání poslední tabletky 2.balení, tedy den před vynecháním 1. tabletky z 3. balení. Může nastat těhotenství? Je mi 16 a antikoncepci užívám teprve několik měsíců. Děkuji za odpověd

20.8.2011 20:57

Doobry den chcela by som sa spytat beriem tabletky maitailon no 2 tabletky som si zabudla dat taky 9 10 den po menstruacii ..aka je pravdepodobnost že som tehotna??? dakujem

5.12.2011 20:07

Dobry den beriem antikoncepciu maitailon no zabudla som asi tak na 2 tabletky tak na 9 10 den MS no dala som si ju ale až neskor ...aka sanca je že som tehotna ??? dakujem

5.12.2011 20:15

Dobrý den,
prosím Vás mám dotaz, beru HA YAZ a nedopatřením jsem si zapomněla vzít desátou tabletu, to bylo úterý, středeční jsem si vzala, ale úterní ne a dál jsem pokračovala v užívání tablet. Je to již měsíc, proto se chci zeptat jestli je antikoncepce účinná, nebo musím YAZ vysadit a začít plato užívat až po poradě s lékařem. Děkuji za odpověď

4.3.2012 02:11

Dobrý den,

je to již měsíc? ano je antikoncepce účinná,

Spozdarvem,

MUDr Ilíč

4.3.2012 15:23

Zapomenutí pilulky

Dobrý den, již 3 roky užívám antikoncepci Lindynette 20, včera 9.3. jsem si poprvé zapomněla vzít pilulku a vzala jsem si jí dnes 10.3. po 15 hodinách od doby uživání (jedná se o 4. pilulku od doby skončení 7 denní pauzy). S přítelem jsem měli pohlavní styk 7.3. to jsem pilulky brala i 8.3. Jen toho 9.3. jsem zapomněla. Je nějáká šance otěhotnění, když nadále postupuji dle příbalového letáku a HA budu zase užívat pravidelně s dodržením následujícího 7 denního vynechání pohlavního styku? Ještě jsem nepochopila z příbal. letáku, jestli mám po dobrání plata dodržet normální 7 denní menstruační pauzu nebo mám začít ihned brát druhé plato? Děkuji Vám velmi za odpověď.

10.3.2012 19:02

Vynechání antikoncepce

Dobrý den,9.3 jsem měla poslední menstruaci,12.3.jsem vzela první pilulku jako každý jiný měsíc Jangee,16.3.jsem zapoměla vzít,byl pohlavní styk,17.3 jsem vzala 2 tabletky a pokračovala.V pondělí do 72 hodin jsem užila escapelee.Myslíte ,že se něco mohlo stát.děkuji moc za odpověď.Eva

28.3.2012 09:33

dobrý den den ve čt sem začala brát třetí platíčko,jenže jsem si zapoměla v pátek piluku vzít. a vsobotu večír jsem si jí vzala a taktéž v neděli ráno. pohlavní styk jsem měla ve čt a pá a neděli je možné otěhotnéní ? d+kuji za odpověd

1.4.2012 18:13

Dobrý den,
Po 6 dnech užívání antikoncepce(Mercilon)jsem si zapomela vzít pilulku, který jsem si vzala až druhý den. Takze jsem si vzala 2 pilulky v jeden den. A dva dny před zapomenutím jsem měla pohlavní styk. Jaká je pravděpodobnost, že bych mohla otěhotnět?
Děkuji za odpověd

4.4.2012 18:51

Dobrý den,
minulý měsíc jsem začala užívat antikoncepci Lindynette20, ale měla jsem problém, že jsem celý první měsíc užívání měla menstruaci. 31.března mi po 7denní pauze menstruace konečně skončila a já jsem začala brát druhé plato, ale zapomněla jsem si vzít ve středu 4.4. pátou pilulku a vzala jsem si ji až po 16cti hodinách a v ten den(tudíž čtvrtek) jsem si vzala ještě jednu normálně. Ale ve čtrtek se nám také stalo že jsme po užití tabletek měli pohlavní styk. Myslíte, že je velká pravděpodobnost otěhotnění? Předem děkuji za odpověď.

7.4.2012 16:39

Komerční sdělení: Čeká vás gynekologický zákrok nebo operace? Potřebujete být co nejdříve zase fit? Chcete urychlit vstřebávání otoků a krevních podlitin po operaci a podpořit nekomplikované hojení?