Atypický screening

(Diskuze k tématu Biochemický screening)

Atypický screening

Dobrý den v 11+1 jsem absolvovala screening s negativním výsledkem 1:1600 (PAPP-A 0,81MoM, fbhCG 2,93MoM, NT 0,74MoM)Absolvovala jsem i triple test, který vyšel pozitivní na defekty neurární trubice z důvodu vysokého AFP 2,59MoM, hcg 1,76MoM, uE3 0,81MoM, riziko T21 1:14000, NTD 1:50. Rozštěpy byly na UZ ve 21.týdnu vyloučeny. Genetik tvrdil, že zvýšení AFP tedy bylo nejspíše z důvodu krátkého krvácení a hematomu ve 14tt. Následně genetik zpochybnil screening v prvním trimestru a označil ho za atypický z důvodu vysokého hcg a nabídl mi amniocentézu. Vysoké AFP prý downův syndrom nemůže vyloučit, když bylo ovlivněno krvácením. Amniocentézy se bojím, ikdyž mě láká mít 100% jistotu. Můj dotaz tedy zní, co si myslíte o mých výsledcích, jestli se mám obávat zvýšeného hcg.(A jak je to s hodnotou PAPP-A,vzhledem k hcg, to je v pořádku?) Je možné, že hcg ovlivlivnilo braní duphastonu v prvním trimestru? A hrozí riziko downova syndromu, když následně v triple testu bylo hcg o něco nižší (1,76MoM)? Na UZ ve 21tt nebylo nalezeno nic zvláštního, ale bylo mi řečeno, že downův syndrom nemůže vyloučit. Děkuji moc. Musím se rozhodnout o případném podstoupení amniocentézy,už začínám 22tt, tak mě tlačí čas.

14.12.2011 10:33

Probíhá odesílání formuláře

Komerční sdělení: Čeká vás gynekologický zákrok nebo operace? Potřebujete být co nejdříve zase fit? Chcete urychlit vstřebávání otoků a krevních podlitin po operaci a podpořit nekomplikované hojení?