Dobrý den,
je mi 31 let, jsem poprvé těhotná po IVF v 17 tt. Dle výsledků testů provedených ve 12 tt - NT screening mi vyšla pravděpodobnost na Downův syndrom 1:970 (negativní). Pan doktor mi udělal však odběry i v 16 tt na tripple test a po společném vyhodnocení obou testů mi vyšla pravděpodobnost DS 1:420 (opět negativní). Výsledky tripple testu dopadly prostě špatně. Z toho důvodu se rozhodl mě poslat do genetické poradny a ideálně i na amniocentézu.
Před dvěma lety jsme s manželem absolvovali kompletní genetická vyšetření - včetně odběrů krve, vyšetření karyotypu aj., při kterých se nic negativního neprokázalo. Popravdě nevidím důvod, proč podstupovat nějaká další vyšetření, když je vše negativní. Ani nevím, k čemu by mi byla nová genetická poradna, když už jsem v té minulé strávila spoustu času a energie. Panu doktorovi jsem vše vysvětlila, ale on trvá na svém, že prý teď geneticky budou radit mému dítěti a v té minulé radili nám. Podle mého názoru se však budou ptát na stejné otázky.
Můžete mi prosím napsat Váš názor - zda se vůbec do dalšího kolotoče vyšetření pouštět a zda je důvod podstupovat amniocentézu.
Děkuji mnohokrát za odpověď.
Negativní výsledky a amniocentéza?
(Diskuze k tématu Biochemický screening)
JP44
návštěvník
Počet příspěvků: 1 návštěvník
9.11.2011 20:07
Probíhá odesílání formuláře
Komerční sdělení: Čeká vás gynekologický zákrok nebo operace? Potřebujete být co nejdříve zase fit? Chcete urychlit vstřebávání otoků a krevních podlitin po operaci a podpořit nekomplikované hojení? Soutěž