Dobrý den,
prosím moc o informaci. Byla jsem na tripl testech (ty první testy jsem nestihla, mám jen výsledky tripl) a vyšly mi tyto hodnoty a výsledky: věk 27, délka těhotenství 15 týden a 4 dny (dle PM i dle BPD), váha 41,5 kg, hodnota MS AFP 71,4 ng/mL – 2,07 MoM, hodnota uE3 2,77nmol/L – 0,99 MoM, hodnota Total hCG 77186 iu/L – 2,20 MoM. Riziko M.Down 1 z 28000, riziko NTD 1 z 390, Riziko M.Down očekávané pouze vzhledem k věku matky je 1 z 1200. Závěr: vzhledem k tomu, že byl změřen biparietální rozměr a tím vyloučena anencefalie, vztahuje se uvedené riziko pouze na spinu bifidu. Screening negativní.
Paní doktorko, prosím o informaci, zda to riziko NTD 1 z 390 je malé nebo velké a co znamená spinu bifidu? To jsou rozštěpy třeba rtu, nebo patra, páteře atd.? jaké hrozí riziko těchto rozštěpů vzhledem k uvedeným hodnotám? AFP má prý být 2,00 MoM, já mám o něco málo vyšší, bojím se, že by miminko mohlo mít rozštěp třeba rtu, nebo páteře… Doporučili mi genetický ultrazvuk, na ten jdu ale až za 3 týdny, to je hrozné čekání, proto se obracím na Vás.
Děkuji moc. S pozdravem Lucie V.
Výsledek tripl testu a AFP
(Diskuze k tématu Biochemický screening)
návštěvník
Probíhá odesílání formuláře
| Basic member |
Ultrazvukové vyšetření je optimální provést mezi 20. a 22. týdnem gravidity. Rozštěpové vady je možné poznat i dříve, často v 12. t.g. K rozptýlení Vašich obav je možné provést UZ vyšetření ihned a dále provést vyšetření v termínu, který uvádím výše. Výsledek trojitého test je v zásadě v pořádku, nicméně tento test je zastaralý. Zdravím J. Řičánek
návštěvník
Počet příspěvků: 6
Dobrý den pane doktore,prosím Vás také o zhodnocení TT-AFP 0,59,E3 0,72,HCG 1,19 riziko DS 1:60,je mi 37 let.NTscreening vyšel špatně jen PaapA 0,59,riziko 1:590,UTZ dopadl dobře.
Na genetice mi řekli jen,že mám jít na AMC-to jsem zatím odmítla.Ten první screening byl totiž negativní....Co myslíte Vy? Je to zas tak moc špatné?Děkuji Vám za odpově´d a za Váš čas,s pozdravem moržolová.
Komerční sdělení: Čeká vás gynekologický zákrok nebo operace? Potřebujete být co nejdříve zase fit? Chcete urychlit vstřebávání otoků a krevních podlitin po operaci a podpořit nekomplikované hojení?