Dobrý den. Ráda bych radu od vás, je mi 56let a prodělala jsem ozařování ohledně rakoviny děložního čípku. Mněla jsem ozařování venkovní a 5vnitřní. Aod té doby náš styk pohl. Je omezený natolik že manžel se nemuže dostat do mně.Začne to hrozně bolet a já se stáhnu.Uš jsme skusily lubrikační gel a nejde to.Mužete mi prosím poradit co dělat. Děkuji z pozdravem. Marcela
- Indikace
- Diskuze
- Lékaři a kliniky
Bolestivý styk po ozařování
(Diskuze k tématu Bolestivý pohlavní styk)
návštěvník
Probíhá odesílání formuláře
| Basic member |
Dobrý den, toto je bohužel problém, který nastává relativně často po ozařování pro tuto diagnozu. Na tuto okolnost Vás měl např. onkolog upozornit. Pokud se žena nepokouší o styk, může dojít k vzniky synechie - tedy pochva se úplně "slepí" a je vlastně nepropustná. Je zapotřebí, aby jste tedy nerezignovala a nadále zkoušela mít pohlavní styk. Dále je nutno posoudit stav poševního vchodu, zde je ev. možná plastická úprava. Důležité je, jak dlouho jste po ozařování. Potíže dosti často s dostupem času vymizí. V případě zájmu se ozvěte. Přeji Vám abyste překonala toto onemocnění včetně problému, o kterém píšete. S pozdravem J. Řičánek
návštěvník
Počet příspěvků: 4
Dobrý den, jsem ráda že mi odepíšete a poradíte. Jsem po ozařování dva roky. A stále ten problém při sexsu. Uš jsem vám dnes psala ale nevím jestli vám to došlo. Nevím co dělat jde oto že se dovnitř nedostaneme, a proto nemužu uspokojit manžela ani sebe. Já se asi vyjádřím takto, je to jako když máte otvor a chcete do něj dát něco co je silnější. Omlouvám se za tento výras ale nevím jak to přirovnat abyste mi rozumněl. Děkuji a věřím že mi poradíte. Přeji pěkný den.
návštěvník
Počet příspěvků: 4
Dobrý den, nezlopte se že vám zase píšu ale byla bych ráda kdybyste mi mohl odepsat. Děkuji.
Komerční sdělení: Čeká vás gynekologický zákrok nebo operace? Potřebujete být co nejdříve zase fit? Chcete urychlit vstřebávání otoků a krevních podlitin po operaci a podpořit nekomplikované hojení?