Bolestivý styk po ozařování

(Diskuze k tématu Bolestivý pohlavní styk)

Bolestivý styk po ozařování

Dobrý den. Ráda bych radu od vás, je mi 56let a prodělala jsem ozařování ohledně rakoviny děložního čípku. Mněla jsem ozařování venkovní a 5vnitřní. Aod té doby náš styk pohl. Je omezený natolik že manžel se nemuže dostat do mně.Začne to hrozně bolet a já se stáhnu.Uš jsme skusily lubrikační gel a nejde to.Mužete mi prosím poradit co dělat. Děkuji z pozdravem. Marcela

16.6.2011 22:10

Probíhá odesílání formuláře

RE: Bolestivý styk po ozařování

Dobrý den, toto je bohužel problém, který nastává relativně často po ozařování pro tuto diagnozu. Na tuto okolnost Vás měl např. onkolog upozornit. Pokud se žena nepokouší o styk, může dojít k vzniky synechie - tedy pochva se úplně "slepí" a je vlastně nepropustná. Je zapotřebí, aby jste tedy nerezignovala a nadále zkoušela mít pohlavní styk. Dále je nutno posoudit stav poševního vchodu, zde je ev. možná plastická úprava. Důležité je, jak dlouho jste po ozařování. Potíže dosti často s dostupem času vymizí. V případě zájmu se ozvěte. Přeji Vám abyste překonala toto onemocnění včetně problému, o kterém píšete. S pozdravem J. Řičánek

17.6.2011 08:12

Kvalitní  (0)    Nekvalitní  (1)

Dobrý den, jsem ráda že mi odepíšete a poradíte. Jsem po ozařování dva roky. A stále ten problém při sexsu. Uš jsem vám dnes psala ale nevím jestli vám to došlo. Nevím co dělat jde oto že se dovnitř nedostaneme, a proto nemužu uspokojit manžela ani sebe. Já se asi vyjádřím takto, je to jako když máte otvor a chcete do něj dát něco co je silnější. Omlouvám se za tento výras ale nevím jak to přirovnat abyste mi rozumněl. Děkuji a věřím že mi poradíte. Přeji pěkný den.

17.11.2011 20:08

Kvalitní  (0)    Nekvalitní  (0)

Dobrý den, nezlopte se že vám zase píšu ale byla bych ráda kdybyste mi mohl odepsat. Děkuji.

19.11.2011 22:15

Kvalitní  (0)    Nekvalitní  (0)

Komerční sdělení: Čeká vás gynekologický zákrok nebo operace? Potřebujete být co nejdříve zase fit? Chcete urychlit vstřebávání otoků a krevních podlitin po operaci a podpořit nekomplikované hojení?