Cysty na vaječnících

(Diskuze k tématu Endometrioza)

Cysty na vaječnících

Dobrý den, je mi 34 let, mám dvě děti (12 a 10 let). Asi před rokem mi byla při uz. vyšetření diagnostikována cysta o velikosti asi 4cm na levém vaječníku. Při užívání antikoncepce Jannine nezmizela a lékař řekl, že se jedná pravděpodobně o endometriozu. Před dvěma měsíci jsem musela hormonální antikoncepci vysadit kvůli kvasinkové infekci. Nyní se mi objevila cysta i na druhém vaječníku. Lékař mi řekl, že při chyrurgické léčbě bzch pravděpodobně přišla o oba vaječníky.Chtěla bych vědět, jestli neexistuje jiná možnost a jesti těhotenství i když vím, že je menší pravděpodobnost otěhotnění by tyto problémy mohlo vyřešit. Podobné problémy jsem měla před prvním těhotenstvím, ale cysty sami zmizely a otěhotněla js em normální cestou.
Děkuji za odpověd.

9.6.2010 11:46

Probíhá odesílání formuláře

Odpověd na Cysty na vaječnících / 9.6.2010 11:46

Dobrý den, vysazení antikoncepce z důvodu kvasinkové infekce je jistě zbytečné. Pokud se skutečně jedná o endometriozu může být plodnost narušena. Na druhé straně ev. gravidita ložiska endometriozy zakonzervuje. Operační řešení vedoucí ke ztrátě vaječníků tedy ke kastraci pac. je samozřejmě katastrofou - a takové řešení by mělo být až na posledním místě. Vyloučit ho však pochopitelně nelze. Dobrou zkušenost mám s ambulancí pro endometriozu, kterou vede MUDr. Hana Hrušková na gyn. por. klinice U Apolináře v Praze. Tato amb. se jako jedna z mála na uvedenou problematiku specializuje. Hodně štěstí a správné rozhodnutí přeje J. Řičánek

9.6.2010 21:42

Kvalitní  (0)    Nekvalitní  (0)
RE: Cysty na vaječnících

Prajem pekný den,,,neviem si rady s problemom ktorý ma prenasleduje už asi 3mesiace,,,vždy 10den menštruačného cyklu ma obťažuju bolesti podobné predmenštruačným,potom mám slabšie krvácanie a bolesti trvajú takmer celý cyklus.Mám 44rokov,može to mať súvislosť s klimaktériom?

19.11.2010 18:05

Kvalitní  (1)    Nekvalitní  (0)

Komerční sdělení: Čeká vás gynekologický zákrok nebo operace? Potřebujete být co nejdříve zase fit? Chcete urychlit vstřebávání otoků a krevních podlitin po operaci a podpořit nekomplikované hojení?