Nárůst hmotnosti při léčbě endometriózy

(Diskuze k tématu Endometrioza)

Nárůst hmotnosti při léčbě endometriózy

Dobrý den, v dubnu 2009 jsem podstoupila laparoskopii, kde mi byla zjištěna Endometrióza 3. stupně. Před operací jsme se rok snažili o miminko. V červnu jsme na radu lékařů podstoupili IVF, ale neúspěšně. Nyní mi byla doporučena půlroční léčba endometriózy, a to tak, že beru Norethisteron, 2x denně. Začala jsem tyto prášky brát začátkem srpna a do dnešní doby, cca 2 měsíce jsem přibrala již 3 kila, ale na postavě to není vidět, spíše pouze váhově. Nemůžu být zavodněná nebo něco takového? Dá se to nějak řešit? Mám obavy, abych za chvíli nepřibrala další kila, což by bylo opravdu nemilé. Existují snad nějaké prášky nebo čaje, abych se tomuto vyhla? Se stolicí nemám problém, chodím každý den, takže spíš si připadám zavodněná. Děkuji za odpověď.

29.9.2009 16:08

Probíhá odesílání formuláře

Odpověd na Nárůst hmotnosti při léčbě endometriózy / 29.9.2009 16:08

V našem Centru pro léčbu endometriózy (viz www.ivfbrno.cz) na hormonální blokádu používáme většinou tzv. analoga GnRH, u kterých váhový přírůstek obvykle nebývá. Pokud máte zájem, je možná porada ve specializované ambulanci (tel. 532 238 293).
I. Crha

2.10.2009 15:21

Kvalitní  (0)    Nekvalitní  (0)

Komerční sdělení: Čeká vás gynekologický zákrok nebo operace? Potřebujete být co nejdříve zase fit? Chcete urychlit vstřebávání otoků a krevních podlitin po operaci a podpořit nekomplikované hojení?