Dobrý deň! Ďakujem za Vašu predchádzajúcu odpoveď.
Na nutnosť následnej hormonálnej liečby sa pýtam preto, lebo 4.6.2009 som bola operovaná s diagnózou: Tu ovarii 1.sin., Endometriosis ov. bilat.;
Teda ľavý vaječník mi vyoperovali a pravom vaječníku bola zachytená časť žltého telieska s menším ložiskom endometriózy.Odporúčaná mi bola následná substitučná hormonálna liečba Lucrinom.O jej dosť strašných vedľajších účinkoch som sa toho už načítala dosť aj priamo od žien, ktoré ju užívali, preto moje veľké obavy. Mávam silnú migrénu i bez hormonálnych liekov a čo ja viem, tie sa nesmú užívať práve pri migréne. Momentálne nemám po operácii bolesti a druhé tehotenstvo som neplánovala( mám 44 rokov a 2,5 ročného syna, ktorého som do operácie dojčila).
Ešte jedna moja otázka : obnoví sa mi menzes spontánne a je možné, aby mi pravý vaječník "dorástol do pôvodnej veľkosti" a ešte fungoval normálne?
Ďakuje veľmi pekne za odpoveď.
Nádor vaječníků a endometrióza
(Diskuze k tématu Endometrioza)
martab
návštěvník
Počet příspěvků: 3 návštěvník
23.6.2009 15:25
Probíhá odesílání formuláře
Jana
návštěvník
Počet příspěvků: 2
návštěvník
Počet příspěvků: 2
Dobry den,
menstruacia sa Vam obnovi a pravy vajecnik preberie funkciu laveho, ktory Vam vyoperovali.
Prajem Vam vsetko najlepsie.
24.6.2009 10:35
Kvalitní
()
Nekvalitní
()
Komerční sdělení: Čeká vás gynekologický zákrok nebo operace? Potřebujete být co nejdříve zase fit? Chcete urychlit vstřebávání otoků a krevních podlitin po operaci a podpořit nekomplikované hojení? Soutěž