Riziko návratu endometriózy

(Diskuze k tématu Endometrioza)

Riziko návratu endometriózy

Dobrý večer,Mám dvě děti .První přirozeně a bez problémů.Posléze jsem nemohla otěhotnět.Podstoupila jsem léčbu neplodnosti,Posléze IVF.Neúspěšně.Posléze další spontání těhotenství.Pak nastali problémy,bolesti,cysty.Při laparoskopické operaci mi byla odstraněna cysta a nalezeno a odstraněno ložisko endometriozy.poté jsem prodělala hormonální léčbu,Užívala jsem HA bez přestávky 6 balení.Nyní jsem prvně odmentruovala.Chtěli bychom ještě mimi.Ale bohužel až ta za rok,Chtěla jsem se zeptat.jaká je šance toho že se endometrioza vrátí?A druhá otázka,zdali je možné otěhotnět spontáně.Vzhledem k předešlim problémům,Děkuji.

4.11.2009 21:08

Probíhá odesílání formuláře

Odpověd na Riziko návratu endometriózy / 4.11.2009 21:08

Dobrý den,
možnost na spontální otěhotnění u Vás zcela jistě je, ale doporučovala bych s otěhotněním začít již nyní, po ukončení terapie.
Endometrioza je tzv. enigmatická nemoc, a nikdo přeně nedokáže odhadnout její chování.
Více je možno najít na www.endometriosa.cz.
Přeji hodně štěstí MUDr. Hrochová

10.11.2009 10:43

Kvalitní  (0)    Nekvalitní  (0)

Komerční sdělení: Čeká vás gynekologický zákrok nebo operace? Potřebujete být co nejdříve zase fit? Chcete urychlit vstřebávání otoků a krevních podlitin po operaci a podpořit nekomplikované hojení?