Dobrý den, chtěla bych se optat zda-li se při této diagnoze dá přirozeně otěhotnět.
Podstoupila jsem laparoskopii a bylo mi zjištěno:vpravo adnexa pevně adherují k přední děložní stěně, po uvolnění jsou patrná ložiska endometriozy na ligteres uteri. Vlevo konvolut saktosalpingu a ovaria cyst změněného a zvětšeného do velikosti 4x4 cm,adheze ke kličkám střevním a zadní děložní stěně,po uvolnění je patrná obliterace cavum Douglasi pevnými adhezemi střevních kliček.toto mám z operačního protokolu.Předem děkuji za vaši odpověď.
Šance na přirozené otěhotnění
(Diskuze k tématu Endometrioza)
návštěvník
Probíhá odesílání formuláře
Dobrý den.
Neuvádíte, zda byla vyšetřena průchodnost vejcovodů. Při popisovaném nálezu je velmi pravděpodobné, že ani jeden vejcovod průchozí není. Čili šance na otěhotnění přirozenou cestou je velmi malá. Úmyslně nepoužívám pojem nulová, protože příroda nás mnohdy překvapí. Pravděpodobnost otěhotnění bez lékařského zásahu je ale opravdu mizivá.
MUDr. Jan Šulc www.gest.cz info@gest.cz
návštěvník
Počet příspěvků: 2
Dobrý den,mám na Vás prosbu,je mi 36 let mám dvě děti(17a2),ale chtěla bych ještě jedno dítě.V srpnu jsem podstoupila laparoskopickou operaci cysty,ale zjistilo se,že to nebyla cysta,ale vejcovod(levý),který mi odebrali.Zajímá mně,co musím udělat proto,abych otěhotněla a jakou mám vůbec šanci na úspěch.Předem díky za Vaší odpověď.Ilona
návštěvník
Počet příspěvků: 2
Dobrý den,mám jen jeden vejcovod,je mi 36 let a snažím se otěhotnět-leč,zatím neúspěšně.Chtěla jsem se zeptat,pokud bych začala užívat antikoncepci na jeden-dva měsíce,poté vysadila-MÁM VĚTŠÍ ŠANCI OTĚHOTNĚT?Díky za Vaší radu/názor.Ilona
Komerční sdělení: Čeká vás gynekologický zákrok nebo operace? Potřebujete být co nejdříve zase fit? Chcete urychlit vstřebávání otoků a krevních podlitin po operaci a podpořit nekomplikované hojení?