Virus v tehotenstvi

(Diskuze k tématu Infekce v těhotenství)

Virus v tehotenstvi

Preji dobry den. Rad bych se Vas zeptal na tuto vec.
Cekame s manzelkou druhe dite a nyni je manzelka v 8 mesici tehotenstvi.Pred cca 4 mesici podstoupila manzelka vysetreni z plodove vody jelikoz zde bylo z provedeneho vysetreni (krve) nejake riziko postizeni ditete. Vysledky byly ale v poradku. Ted ale lezi v nemocnici, jelikoz po nekolika vysetrenich lekari usoudili ze je dite stale male (1500g) a nejako neroste. Pred tremi dny ji odebrali krev a oznamili, ze prodelala nejakou infekci (zhruba pred 3 mesici) a zrejme doslo i k nakazeni miminka. Rad bych se Vas zeptal, jake mozne postizeni muze nastat :-( nikdo z doktoru se poradne nevyjadri.. rikaji ze muze byt dite postizeno, ale postizeno jak.. co nas ceka? da se neco delat? Manzelka ted bude na pozorovani cca mesic v nemocnici a zatim se doktori rozhoduji,zdali nasadit antibiotika a lecit ji, dite pry nema smysl jiz lecit... jelikoz infekce jiz probehla..
Opravdu nevime co nas ceka... rikaji ze mozna bude vse v poradku.. mozna ne.... mame strach co bude dal...
Dekuuji za brzkou odpoved

14.1.2009 22:03

Probíhá odesílání formuláře

Odpověd na Virus v tehotenstvi / 14.1.2009 22:03

Dobrý den, k možnému postižení plodu po prodělání infekce u matky se bohužel nemohu vyjádřit, neznám žádné podrobnosti (jaká byl druh infekce, příznaky, výsledky krevních testů, atd.). To záleží na pouze ošetřujícím lékaři, který má k dispouici kompletní zdravotnickou dokumentaci.Vy v tuto chvíli nemůžete udělat nic, jen se spolehnout na dobrý lékařský tým a pevně věřit. S pozdravem MUDr. Hrochová

16.1.2009 16:27

Kvalitní  (0)    Nekvalitní  (0)
RE: Virus v tehotenstvi

dobry den jsem ve 37 tydnu teh. doktor mi rekl ze mam pozitivni streptococos moc se bojim o miminko aby nebylo postizeny nevim ani co to je muzete mi poradit?na internetu jsem cetla ze behem porodu aplikujou do zili infuzi aby se mimi nenakazilo bacilem. moc se bojim co to znamena prosim poradte jestli mimi muze byt nemocne nebo nakazene diky

10.11.2010 14:49

Kvalitní  (0)    Nekvalitní  (0)

Komerční sdělení: Čeká vás gynekologický zákrok nebo operace? Potřebujete být co nejdříve zase fit? Chcete urychlit vstřebávání otoků a krevních podlitin po operaci a podpořit nekomplikované hojení?