Menopauza a její léčba

(Diskuze k tématu Klimakterium a menopauza)

Menopauza a její léčba

Přeji pěkný den,
je mi 35 let a na základě krev. vyšetření - pokles hormonů(a chybějící menstruace) mi můj gynekolog "potvrdil", že by mohlo jít o klimakterické změny. Mám dotaz, zda bych toto měla řešit nějakou hormonální léčbou nebo by bylo vhodné využít nabídky nějakých doplňkových léčiv (a co mi můžete doporučit - na trhu je toho mnoho...). Zajímá mne to i z hlediska možnosti pozdějšího výskytu osteoporózy (nyní mám viditelné problémy s návaly a pocením, a přibýváním na váze...). Děkuji za odpověď Eva

14.4.2010 10:41

Probíhá odesílání formuláře

Odpověd na Menopauza a její léčba / 14.4.2010 10:41

Dobrý den,

pokud je prokázany předčasný přechod tak uritě je indikované brát hormonální substituci,

S pozdravem MUDr ILič

14.4.2010 13:28

Kvalitní  (1)    Nekvalitní  (0)
RE: Menopauza a její léčba

Dobrý den,je mi 44let aod května 2010 nemam menstruaci.Kromě lehkých návalů horka nemam jiné problémy.Můj gynekolog mi navrhnul hormonální léčbu abych měla opět menstruaci.Nejsem pevně rozhodlá jestli je to nejlepší řešení,nějak se této léčbě bráním,spíše bych zkusila homeopatii.Muj dotaz vlastně je ten,jestli je nutné menzes takto opět vyvolat. jestli menzes nevyvolavat a užívat nějaky doplněk stravy.Děkuji Radka

9.1.2011 14:37

Kvalitní  (6)    Nekvalitní  (0)

Dobrý den,

je třeba provést odběr krve a zjistit hladiny hormonů, pokud se prokáže
přechod tak je třeba zkusit hormonální nahradní léčbu pokud nejsou jiné kontraindikace,

S pozdravem,

MUDr. Ilič

9.1.2011 18:54

Kvalitní  (2)    Nekvalitní  (0)

Dobrý den, předčasné snížení funkce vaječníků a s tím spojený úbytek hormonů může mít za následek odvápnění kostí - osteoporózu a zvýšené riziko ischemické choroby srdeční a infarktu. Záleží na výsledcích hormonálního vyšetření, na základě toho je potřeba zvolit adekvátní léčbu, která ale nemusí nutně vést k obnově krvácení. www.hozdora.cz

9.1.2011 15:36

Kvalitní  (0)    Nekvalitní  (0)

Děkuji za odpověď,mam za sebou vyšetření ultrazvukem,které je zcela v pořádku.Na mamografickém vyšetření prsů jsou cysty,do 7mm,které mam již asi 7let.Ani já nemam pocit že bych se měla vracet k pravidelnému krvácení ale ráda bych své tělo i přesto chránila před zdravotnímy problémy do budoucna(osteroporoza,cévní systém....)prosím poraďte mi.Děkuji

9.1.2011 16:09

Kvalitní  (7)    Nekvalitní  (0)

Pokud nemáte tzv. vegetativní příznaky, tedy např. silné pocení, nespavost, bušení srdce, podrážděnost, depresivní stavy apod., tak bych tomu nechal 6 měsíců volný průběh. Poté by bylo vhodné znovu zopakovat hormonální vyšetření a dle výsledků se poradit na dalším postupu. www.hozdora.cz

9.1.2011 20:48

Kvalitní  (3)    Nekvalitní  (1)

Komerční sdělení: Čeká vás gynekologický zákrok nebo operace? Potřebujete být co nejdříve zase fit? Chcete urychlit vstřebávání otoků a krevních podlitin po operaci a podpořit nekomplikované hojení?