Nestažená děloha a krvácení po porodu

(Diskuze k tématu Náhlé příhody břišní v gynekologii)

Nestažená děloha a krvácení po porodu

prosím, naléhavé! dobrý den, jsem 4. týden po porodu. doposud jsem prodělala 3revize děl. dutiny z důvodu nestažení dělohy, její naplnění krví a pak následnou vysokou a náhlou krvácivostí. Hrozí, že vykrvácim, jako jediné řešení vidí můj lékař, nemocnice v hysterektomii.(mám jedno dítě). Jako poslední možnost jsme zkusili v antikoncepci pro kojící. Nicméne sháním takto info jak postupovat dál. Ráda bych měla i druhé dítě. děkuji za odpověd.

7.9.2009 09:31

Probíhá odesílání formuláře

Odpověd na Nestažená děloha a krvácení po porodu / 7.9.2009 9:31

Dobrý den, protože nemám přístup k vaší celkové dokumentaci (jakou terapii jste již dostala, jaká byla celková krevní ztráta, jaké jsou vaše aktuální krevní výsledky,...)nemohu se přesně vyjádřit k Vašemu problému. Jedno ale vím na sto procent, že dělohu Vám nikdo odebírat nebude, pokud nebudete ohrožena na životě. S pozdravem MUDr. Hrochová

8.9.2009 17:54

Kvalitní  (0)    Nekvalitní  (0)
Odpověd na Nestažená děloha a krvácení po porodu / 7.9.2009 9:31

Dobrý den, děkuji za vaši okamžitou reakci. Zkusila jsem ještě další kontrolu u Mudr. Skalky v Plzni. Děloha se zmenšila. Děloha napřímená 86x43,5mm,centrálně v délce 28mm. dilatace dutiny hypoechogenním obsahem do výše 2mm, lehce nepravid. okrajů, endometrium nízké, za dělohou kolekce volné tekutiny 38x14mm.Hysterektomie není aktuální. (při 3 revizích doplněno celkem 8 transfuzí, plasma). Mudr. Skalka doporučil však tělísko, aby vnitřek dělohy nesrostl (kvůli endometrii?) a splnila tak v budoucnu fci těhotenství.

9.9.2009 15:06

Kvalitní  (0)    Nekvalitní  (0)

Komerční sdělení: Čeká vás gynekologický zákrok nebo operace? Potřebujete být co nejdříve zase fit? Chcete urychlit vstřebávání otoků a krevních podlitin po operaci a podpořit nekomplikované hojení?