Porucha štítné žlázy v těhotenství

(Diskuze k tématu Nemoci v těhotenství)

Porucha štítné žlázy v těhotenství

Dobrý den. Mám poruchu štítné žlázy a jsem ve 4 týdnu těhotenství. Gynekolog mi doporučil co nejdříve navštívit svého endokrinologa. Ale bohužel při mé smůle má moje lékařka dovolenou a bude tam až za týden. Beru Letrox 50 1krát denně a 2 krát denně o víkendu. Může mi někdo poradit jestli mám dále brát toto dávkování léků další týden nebo je to tak vážné a mám navštívit jiného endokrinologa? A jak moc je vůbec důležité brát prášky na štítnou žlázu v těhotenství? Děkuji za odpověd.

2.5.2011 21:15

Probíhá odesílání formuláře

RE: Porucha štítné žlázy v těhotenství

Dobrý den,
ano pokračujte s léčbou a dále se dálka upraví dle výsledků testu u endokrinologa klidně můžete poškat na jeho návrat.,

S pozdravem ,

MUDr Ilič

3.5.2011 13:00

Kvalitní  (0)    Nekvalitní  (0)
Těhotenství po odstranění štítné žlázy

Dobrý den,
jsem ve 4. týd. těhotenství, mám odstraněnou celou šť. žlázu rok a půl. Beru Euthyrox 100, 1x denně., byla jsem u endokrinol., hladina hormonů zatím v normě.
Jak často musím chodit na odběry krve kvůli zjištění hladiny hormonů a zdali se toto sleduje celé těhotenství?

Děkuji za odpověď,
s pozravem HP

11.7.2011 20:28

RE: Těhotenství po odstranění štítné žlázy

Dobrý den,

budete se řídit pokyny Vašeho endokrinologa, nemějte obavy tento stav se velice dobře kompenzuje léky,

S pozdravem,

MUDr Ilič

12.7.2011 16:00

Komerční sdělení: Čeká vás gynekologický zákrok nebo operace? Potřebujete být co nejdříve zase fit? Chcete urychlit vstřebávání otoků a krevních podlitin po operaci a podpořit nekomplikované hojení?