cysta na vaječníku

(Diskuze k tématu Operace pro cysty vaječníku)

cysta na vaječníku

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, při včerejším vyšetření UZ mi byla zjištěna na pravém vaječníku cysta velikosti cca 4,5cm. Gynokolog mi řekl ať se tím netrápím, že praskne sama a za 2 měsíce mám přijít na další UZ. Také mám zavedenou Mirenu. Je tento postup v pořádku? Nemůže při prasknutí dojít i ke krvácení? Předem děkuji za odpověď.

14.5.2009 12:04

Probíhá odesílání formuláře

Odpověd na cysta na vaječníku / 14.5.2009 12:04

Dobrý den,chtěla jsem se zeptat jestli máte nějaké bolesti,když máte cystu na vaječníku?Měla jsem na vaječníku cystu 4,5 na 3,5 a měla jsem hrozně velké bolesti až jsem musela rychle na sál.Co jsem slyšela tak,když to praskne tak to začne krvácet a musí se okamžitě na sál.Hrozí tam vykrvácení a je to nebezpečné.Myslím,že je to kravina,že praskne sama a máte přijít za 2 měsíce na ultrazvuk.Je pravda,že může sama od sebe zmizet.Mám cystu na vaječníkách už po 3 tak vím co to vše obnáší.Včera my zjistili,že mám další,ale pouze 27 mm,ale mám hrozné bolestia na konec to vypadá tak ,že my musí vzít celou pravou stranu,která není v pořádku a už nefunguje.

5.6.2009 15:49

Kvalitní  (0)    Nekvalitní  (0)

Dobrý den Kamčo,

včera jsem se vrátila z nemocnice, kde mi laparoskopicky operovali cystu o velikosti asi 5 cm, v den nástupu mi, ale doktor řekl že se to už zvětšilo. Rozhodně bych to nenechávala náhodě,až cysta praskne, jelikož když můj gynekolog zjistil, že mám tak velikou cystu ihned mě objednal na operaci, jelikož kdyby došlo k prasknutí, tak se může stát že omdlíš a hlavně dojde ke krvacení, což není rozhodně dobré. Souhlasím s Hankou,která ti to velmi dobře napsala. Měla jsem také velké bolesti u vaječníků a pomalu se to nedalo vydržet, tak jsem ani neuvažovala. Dneska už mám po a je mi opravdu lépe. Operace byla rychlá a já doufám, že to bude všechno zase dobré... Ve čtvrtek jdu na kontrolu, tak jestli budeš mít zájem napíšu ti, jak to dopadlo. Každopádně bych to hned řešila!!!! Držím palečky. K.

29.6.2009 21:24

Ahojky Katule, děkuji za napsání, ale já se trošku liším, nemám žadné bolesti, jen jednou jsem nedostala menses a podle toho se pak tím ultrazvukem zjistilo, že mám tu cystu. Nechala jsem už odstranit Mirenu a začínám brát HA, která by měla snížit výskyt cyst a ještě zkouším i nějaké tabletky na úpravu hormonů, tak uvidíme co to udělá, koncem července mám kontrolu. Určitě napiš, jak jsi dopadla. Také držím palce ať je vše o.k. K.

30.6.2009 19:14

ahoj,na operaci s cystou jsem byla před víc jak měsícem.Cystu jsem měla taky nějak kolem tich 4cm na 3 cm,což neni nic zlýho.Až po operaci mi řekli,že mi cysta asi chvilku před operací praskla,ale že tekutina byla čirá takže nic nehrozilo,nebo tak.Ale zase jedné mé známé praskla a tekutina byla ,,hlenovitá",měla horečky a zvracela takže jestli doktor nějak poznal jestli máte čirou nebo hlenovitou tekutinu to nevím,ale rozhodně mi to taky přijde divné.Já jsem se ještě chtěla zeptat jestli jste některá neměla po operaci trochu problémy?Já se zatím nemůžu zbavit bolesti a mám takové hrozně nafouklě břicho.Každý mi říká,že je to normální ale citím se fakt divně.Jo a ještě na to jak Hanka psala,že se jí to pořád vrací ty cysty.Vám na to nic nedali nebo tak?mě doktor řekl,že nejlepší lék na ty cysty je antikoncepce několik měsíců v kuse,nebo těhotenství.

16.3.2010 15:38

Kvalitní  (9)    Nekvalitní  (0)

ahoj,tak to jsem ještě o té tekutině vůbec nslyšela.Já jsem po operaci měla problémy pořád mě to bolelo a měla jsem taky takový špatný pocit jak jste psala.Vůbec my nic na to nedali a nikdo my neřekl,že na to něco je.Těhotenství už nepřipadá vůbec v úvahu a antikoncepci si myslím,že je zbytečné brát,když jí nepotřebuju

16.3.2010 18:19

ahoj,je mi 15 a mam cystu 6cm.Už jsem dostala dvě injekce hormonu ale nepohlo to mohly byste mi prosím popsat tu operaci bojím se že na ni taky budu muset jít a chtěla bych vědět co mě čeká.

4.5.2010 13:06

ahoj,no jestli máš cystu už 6 cm velkou tak to se divím,že si ještě nebyla na operaci.Injekce pomáhjí jak kdy.Poprvé,když jsem jí měla taky tak jsem dostávala injekce zmizlo to,ale pak se objevili znova.Té operace se nemusíš vůbec bát.Dělá se to laparoskopicky a budeš uspaná.Vůbec nic to není neboj se a držím ti palce a dej vědět jak si dopadla.

4.5.2010 14:01

díky za odpověd určitě potom napisu

7.5.2010 14:04

Kvalitní  (1)    Nekvalitní  (0)

Nemáš za co a napiš budu ráda:)))

7.5.2010 14:35

RE: Odpověd na cysta na vaječníku / 14.5.2009 12:04

no už sem byla na operaci a dopadlo to dobře

20.8.2010 20:58

Dobrý den,já jsem byla také na gynekologii,protože mě už dva týdny bolelo v pod břišku.Paní doktorka mi zjistila na UT,že mám cystu na vaječníků 4cm,ale že do 7cm,se ještě nemusí na operaci.A tak mi říkala,že po měsíčkách se mám zase u ní objednat a ona se podívá UT,jestli se zvětšila a nebo jestli praskla.Ale bolesti mám pořád,mám strach,aby mi nepraskla.Pokud praskne a dojde ke krvácení,myslím,že je to nebezpečné.Ale pokud vás v pod břišku nebolí,tak to není tak nebezpečné a může se to vstřebat.U mě je to horší,takže nevím,jestli mám počkat až po menzes,nebo raději s tím jít na urgent.Nevím z čeho se mi mohla cysta udělat,když žádné antikoncepce neberu.Doktorka mi řekla,že to může být i stresem a těch jsem měla posledního půl roku až moc.Mějte se hezky s pozdravem Věrka.

22.5.2010 10:20

Dobrý den, no to máte pravdu,že je to moc nebezpečné,když to praskne to člověk může i vykrvácet.Každý doktor říká něco jiného tak nevím teda.Já ted mám taky cystu a mám bolesti,ale né takové,když je už hodně velká tak se ta bolest nedá ani vydržet to by jste myslím lezla už jak se říká po zdi.Vstřebat to si myslím,že už néé,když jí máte 4 cm.Nemusíte se bát počkejte až vám to skončí a hned běžte k doktorovi a šup na operaci a uvidíte,že se vám pak uleví.Může to být i stresem já ho mám kolikrát taky spíš skoro pořád a proto mě se objevují cysty dost často.Měla jsem je už 3 apořád na pravé straně.Taky už mám vaječník nefunkční takže mě čeká taky operace.Mějte se moc pěkně Hanka

22.5.2010 11:14

RE: cysta na vaječníku

Dobrý večer,tak já mám v podbřišku bolesti již 2 roky a teprve před týdnem mi byly zjištěny v tunelu 2 cysty na levém vaječníku.Bolesti mám,takže spím s pokrčenýma nohama.To tlačí na břicho a bolest je pak menší a usnu.Někdy mne to však vzbudí a musím pro lék proti bolesti.15 jdu na gynekologii tak jsem zvědavá jak to bude dál.Anna

13.5.2012 21:35

Komerční sdělení: Čeká vás gynekologický zákrok nebo operace? Potřebujete být co nejdříve zase fit? Chcete urychlit vstřebávání otoků a krevních podlitin po operaci a podpořit nekomplikované hojení?