Dobrý den,chtěla bych Vás poprosit o radu.Jsem ve 35t a mam CS 5 co jsem koukala do tabulek tak je tam psano kriticke skore.Může te mi prosím říct jestli je tady nějaké riziko,nebo co to znamena?Jsem otevřena na 1.5 cm.Termín porodu mám 8.dubna.Předem moc děkuji Petrášková
Cervix skóre (CS)
(Diskuze k tématu Poradenská péče v těhotenství)
návštěvník
Probíhá odesílání formuláře
| Basic member |
Praha
Počet příspěvků: 159
Dobrý den, po ukončeném 35.týdnu má miminko již vše dokonale utvořeno, takže při ev. porodu miminku nic nehrozí. doporučuji klidový režim, aby porodila co nejpozději. S hodnotou CS si nelamte hlavu. S pozdravem MUDr. Hrochová
návštěvník
Počet příspěvků: 1
Dobry den.chtela bch se zeptat sem ve 36 tydnu a cs mam 6 co to znamena ???
Dobrý den.
CS = cervix skore je číselným vyjádřením stavu čípku, jeho přirpavenosti k porodu. Posuzuje se jeho délky, sklon, konzistence, prostupnost a vztah k velké části (hlavičkce nebo zadečku) plodu. Hodnoty jsou 0 až 10. Čím vyšší hodnota, tím je čípek více připraven k porodu. V 36. týdnu je hodnota 6 v normě.
Přeji bezproblémový porod.
MUDr. Jan Šulc
Dobrý den,
jedná se o normální hodnotu přípravy čípku, v dnešní době se provádí tzv.cervocometrie UZ je to přesnější metoda no v každém případě buďte
bez obav,
S pozdravem,
MUDr Ilič
návštěvník
Dobrý den,
prosím o radu. Do do konce 27. týdne hjsem měla cervix score 2, včera na kontrole (30týdnů +0) mi doktor našel cs 5! Prý mám hodně ležet a za 2 týdny opět kontrola. Můžete mi poradit, co se s tím dá dělat a co to znamená??
Děkuji.
návštěvník
Dobrý den,
Měla bych otázku, jsem v 34 tt ve 32 tt jsem byla na posledním ultrazvuku a poradně a pan doktor mi při vyšetření řekl, že to mám dole tvrdé, že musím brát víc magnéska alespoň 4 tablety deně. Při ultrazvuku zjistil, že je malá hodně nízko, kvůli tomu ji nemohl ani pořádně změřit. Byla jsem s toho vyděšená a nějak jsem se nestihla zeptat co myslel tím, že to mám dole tvrdé. Myslíte, že myslel čípek? To je špatně že je tvrdý? V těhotenské průkazce nemám ani napsané CS takže névím jestli nám něco hrozí nebo jestli mám být klidná.
Děkuji za odpověď.
Komerční sdělení: Čeká vás gynekologický zákrok nebo operace? Potřebujete být co nejdříve zase fit? Chcete urychlit vstřebávání otoků a krevních podlitin po operaci a podpořit nekomplikované hojení?