Dobrý den, hodnocení výsledků inf.odd.:
chlamydie trach.IgA++,IgG slabě poz.,pneum.IgA slabě poz.IgG++, rod nespec.,iGm slabě poz,IgA slabě poz.IgG poz++
CMV IgM negat. IgG slabě poz
resp.pozit.Iga protilátky c.pneum.atrach.hraniční IgM rod nespec.nelze vyloučit aktivitu chlamyd.infekce
Léčit mě budou až za tři týdny po vyšetření manžela, je to správný postup?
Je infekce příčinou mých zamlklých t v 8 a9 týdnu?Imuno,genetika, profil v normě, mimo mutace faktor II a MTMHFR. Chtěla bych vědět víc o této infekci, doktor mi k tomu nic neřekl, dá se úplně vyléčit, abych už neměla v dalším těhotenství problémy?Děkuji Anabell.
Chlamydie
(Diskuze k tématu Poradenská péče v těhotenství)
návštěvník
Probíhá odesílání formuláře
| Premium member |
Vnitřní lékařství
Praha
Počet příspěvků: 664
Dobrý den, ano je možné, že se chlamydiová infekce podílí na vašcih problémech s těhotenstvím. Infekce způsobené nitrobuněčnou bakterií Chlamydia trachomatis jsou nejčastější příčinou očních a urogenitálních nemocí na celém světě.V gynekologické oblasti způsobují zánět hrdla děložního a močové trubice. Persistující infekce může vést k mnoha chronickým chorobám a podílet se na vzniku mimoděložního těhotenství a neplodnosti. Infekce se léčí antibiotiky, léčba je svízelná, může docházet k recidivám a přetrvávání chlamydií uvnitř buněk.Stále probíhají výzkumy. Mnoho informací najdete na internetu a v odborné literatuře např. www.chlamydie.info. Co se týče zahájení léčby, doporučuji zahájit ihned.Rozhodně myslím, že šanci na úspěšné těhotenství máte.
návštěvník
Počet příspěvků: 11
Dobrý den, kamarádka byla na vyšetření a má chlamydie. Z internetu jsme vyčetly, že je to přenosné nejen sexuálně ale například i z bazénu, vířivky a nebo ze sauny .-( Mám od té doby strach jít do nějakého veřejně přístupného bazénu.
Jsem ale zvyklá chodit často plavat a chybí mi to. Neexistuje nějaká ochrana nebo tablety, co se dají brát preventivně, abych to taky nechytla?Myslíte, že postačí tampon?
Je větší možnost nákazy ve veřejném bazenu nebo menším hotelovém?
Děkuji mnohokrát za odpověd.
návštěvník
Počet příspěvků: 15
Dobrý den,
po laparoskopii mi lékaři zjistili endometriózu a sactosalpinx.
Oba vejcovody jsem si nechala před IVF na doporučení lékařů odstranit a dnes jsem v CARu dostala výsledky spermiogramu a krve. Vše bylo v pořádku, ale bohužel u mne byla zjištěna v krvi pozitivní chlamydie. Partner má výsledky v pořádku.Oba jsme dostali léky a můj dotaz zní, jestli je dostatečná léčba jednorázově 3 tablety Sumamed 500mg? Nechci nijak devalvovat rozhodnutí svého lékaře, ale tyto léky dotala i naše 7mi letá neteř na chřipku. Nerada bych tuto bakterii podcenila a tak mi to dělá starosti. Velice Vám děkuji za odpověď Denisa H.
návštěvník
Počet příspěvků: 1
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, jestli když trpím touto chorobou a mám podezření na těhotenství, jestli to může ovlivnit výsledek těhotenského testu. Mám některé příznaky těhotneství - nevolnost, nafouklost, bolest prsou ( nebo jsou to jen příznaky právě chlamidyí? )tři testy mi vyšly negativní, tak je mi to divné. Předem děkuji za odpověd.
Komerční sdělení: Čeká vás gynekologický zákrok nebo operace? Potřebujete být co nejdříve zase fit? Chcete urychlit vstřebávání otoků a krevních podlitin po operaci a podpořit nekomplikované hojení?