Glucophage v těhotenství

(Diskuze k tématu Poradenská péče v těhotenství)

Glucophage v těhotenství

Dobrý den, chtěla bych se zeptat na názor, zda brát Glucophage v těhotenství. V CAR mi jej preventivně předepsali před IVF (nemám cukrovku ani jiné problémy). Časem jsem přešla do jiného CAR, kde mi sdělili, ať v jeho braní pokračuji. Podstoupila jsem IVF, testy HCG z krve mám poztivní, ale ještě jsem nebyla na ultrazvuku. Je ale pravděpodoboné, že můžu být těhotná. Lékař mi řekl, že Glucophage nevysazuje a že jej mám brát dále, až do doby, kdy se domluvíme na jeho vysazení. Nejsou prý dokázány negativní účinky na plod a lék prý snižuje riziko potratu. Jsem trochu nervózní, protože v příbalové informaci je napsáno, že se nesmí brát v těhotenství. Jaký na toto máte názor? Děkuji.

5.7.2011 19:56

Probíhá odesílání formuláře

RE: Glucophage v těhotenství

vážená paní, v případě pozitivity hCG léky podobného charakteru vysazujeme. dle našeho názoru ukončení léčby pravděpodobnost potratu nikterak nezvýší. dr texl sanatorium helios

6.7.2011 01:43

Kvalitní  (0)    Nekvalitní  (0)

Komerční sdělení: Čeká vás gynekologický zákrok nebo operace? Potřebujete být co nejdříve zase fit? Chcete urychlit vstřebávání otoků a krevních podlitin po operaci a podpořit nekomplikované hojení?