Dobrý den!
Jak dlouho po revizi dělohy je v moči prokazatelné hcg? Revize jsem měla přesně před 5 týdny, menstruaci jsem stále ještě nedostala. Po revizi jsem měla hcg 6, dnes jsem si dělala těhot. test a ukázala se druhá čárka, ne tak silná jako ta vzorová, ale dobře viditelná. Je možné i tak otěhotnět (navzdory tomu, že moje obě těhotenství byla po KET - před lety horší spermiogram). Děkuji moc za odpověď, příp. dokdy mám čekat ještě na případnou menstruaci.
HCG po revizi
(Diskuze k tématu Poradenská péče v těhotenství)
návštěvník
Probíhá odesílání formuláře
Dobrý den.
Záleží na citlivosti testu. Nejspíše to ale opravdu vypadá na novou graviditu. Otěhotnění je samozřejmě možné. Horší spermiogram v minulosti spontánní početí nevylučuje. Určitě doporučuji gravitest opakovat a při pozitivitě navštívit svého gynekologa a nález upřesnit pomocí ultrazvuku, případně stanovením HCG v krvi. Těhotenství vzniklé takto brzy po revizi je třeba považovat za rizikové.
MUDr. Jan Šulc www.gest.cz info@gest.cz
návštěvník
Počet příspěvků: 1
Dobry den, chtela bych vas poprosit o radu. Jsem tehotna pani doktorka mi rekla,ze jsem ,tak ve 4 tydnu hcg jsem mela 395 a posledni mesicky 25.12.09 az 1.1.2010,tak by me hrozne zajimalo jak je moje mimi opravdu stare a kdy tak mohlo byt pocato. Moc mi na tom zalezi dekuji vam moc
Komerční sdělení: Čeká vás gynekologický zákrok nebo operace? Potřebujete být co nejdříve zase fit? Chcete urychlit vstřebávání otoků a krevních podlitin po operaci a podpořit nekomplikované hojení?