Chtěla bych se zeptat na rizika magnetoterapie kolene v 1. až 2. týdnu těhotenství. Předem děkuji za odpověď E.S.
Magnetoterapie v 1. trimestru
(Diskuze k tématu Poradenská péče v těhotenství)
návštěvník
Probíhá odesílání formuláře
Dobrý den,
nevím co konkrétně máte na myslí, léčbu pod kontrolou lékaře, nebo tzv. na vlastní pěsť,v prvním případě sam lékař rozhodné zda je to nutné a v duhém případě se musíte sama rozhodnout,
S pozdravem,
MUDr Ilič
návštěvník
Počet příspěvků: 2
Dobrý den, pane doktore,
myslím léčbu pod kontrolou lékaře, ale v dané chvíli jsem ještě neměla (nemohla mít) potvrzené těhotenství, protože se jednalo o 1. až 2. týden těhotenství, proto lékař nasadil léčbu kolene pomocí magnetoterapie. Zajímá mě, zda je statisticky dokázáno, že X procent plodů po magnetoterapii v 1. trimestru má nějakou genetickou vadu, protože jsem si na těchto stránkách přečetla toto: "Absolutní kontraindikací (kdy nelze v žádném případě magnetoterapii použít) je těhotenství, zvláště v prvních měsících, kdy nelze vyloučit teratogenní vliv na vyvíjející se plod (možný vznik vrozených vývojových vad plodu). Není doporučována ani v dalších měsících těhotenství, a to ani na vzdálené oblasti těla."
Dost mě to vyděsilo, proto se ptám, zda je to pouhá teorie nebo se toto konstatování zakládá na prokazatelných případech. A byla bych moc ráda, kdybyste mi mohl procentuálně vyjádřit množství poškozených plodů po magnetoterapii.
Děkuji E.S.
Komerční sdělení: Čeká vás gynekologický zákrok nebo operace? Potřebujete být co nejdříve zase fit? Chcete urychlit vstřebávání otoků a krevních podlitin po operaci a podpořit nekomplikované hojení?